Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Folkefest i strålende sommervær

Faksimilie Lister 9.6-2013

Sola skinte og stemningen var stor da Bjørn Eidsvåg og Vamp holdt konsert i Spind i mandag kveld.

Da Eidsvåg gjestet brygga i Bjørnevåg for et par år siden, var det regnbyger under konserten. Den gang kom han med følgende uttalelse fra scenekanten:

Kvaliteten dette stedet er helt suveren. Jeg kommer tilbake når som helst.

Besøksrekord

Mandag kveld var det solskinn og rundt 20 grader da Eidsvåg var tilbake i de naturskjønne omgivelsene i Bjørnevåg. Forrige gang var det 400 mennesker til stede under konserten, men i går hadde over 2.000 publikummere tatt turen til Bjørnevåg. Arrangementet forgikk området som vanligvis er parkeringsplass ved Farsund Resort.

Sangeren Katrine Tollisen fra Vanse og gitaristen Simon Paus Sangolt fra Lyngdal startet det hele med tre oppvarmingsnumre, før Bjørn Eidsvåg og bandet hans entret scenen. Rockepresten fra Sauda var i knallform da han gjorde sin ankomst.  

Jeg vil starte med å ta bilde av dere, sa Eidsvåg og tok fram mobiltelefonen sin.

Han knipset bilde til å legge ut nettstedet Instagram senere kvelden, men fikk bare plass til halve folkemengden bildet.

– Men jeg ønsker ikke bilde av den andre halvparten, sa Eidsvåg, og publikum kvitterte med latter.

25. album

Eidsvåg framførte et bredt utdrag av repertoaret sitt, både nye og gamle låter.  Han framførte blant annet sanger som kommer hans 25. album. Men konsertprogrammet sto også kjente låter som «Skyfri himmel» og «Føtter fjell».

Artisten spøkte med at han har trukket mest kvinner konsertene gjennom årenes løp.

Jeg tror ikke det skyldes tannstillingen eller kroppen min. Jeg har litt selvinnsikt. Jeg tror det skyldes tekstene mine – og kanskje litt kroppen, sa Eidsvåg.

Artisten sa at han hadde forståelse for at menn syntes det ble for mye følelser.

– Men én tekst førte til at antallet menn gikk opp konsertene mine, sa Eidsvåg før han framførte «Bare ein mann».   

Vamp

Da Eidsvåg var ferdig med sin én time lange konsertavdeling alene, entret Haugesund-bandet Vamp scenen. De framførte flere låter fra albumet «Liten fuggel». Bandet bød også sin egen versjon av Ketil Bjørnstads «Sommernatt ved fjorden».

Etter at Vamp hadde hatt sin én time lange avdeling, sang bandet sammen med Bjørn Eidsvåg.

Fornøyd arrangør

Medarrangør Arne Marthinsen var storfornøyd med arrangementet.

Det er veldig attraktive artister, men jeg hadde likevel ikke trodd at mange vil komme konserten. De siste dagene før arrangementet ble det solgt 100 billetter hver dag, sier Marthinsen.

Siden det hadde vært dårlig vær de forrige sommerkonsertene i Bjørnevåg, hadde arrangørene bestilt et telt som skulle romme over 1.000 mann.

– Men det ble avbestilt onsdag i forrige uke, da vi hvordan været ville bli, sier han.

Gårsdagens konsert var et samarbeid mellom Farsund Resort og Alf Erik Martinsen, i tillegg til Arne Marthinsen. Arrangementet var den tredje sommerkonserten i rekken. I fjor sommer var det Heine Totland som holdt konsert i Bjørnevåg.

Les hele anmeldelsen hos Lister

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Folkefest i strålende sommervær»