Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Storfugl i storform

Faksimilie Fosnafolket 2.6-2013

Vamp er ingen liten fuggel. Fredag fikk de et fullsatt amfi ved Museet Kystens Arv til å lette.

Midtsommeruken Kystens Arv fikk en verdig avslutning da Vamp spredde sine folkekjære toner utover Stadsbygd. I underkant av tusen forventningsfulle fikk være med å feire bandets 20-års jubileum som plateartist. Dette var første gang amfiet ble tatt i bruk som komplett konsertarena, og forhåpentligvis var det ikke den siste.

Sommerkveld ved fjorden
Selv om det lenge var fare for regn klarnet det opp da Vamp entret friluftsscenen, og det holdt seg slik den halvannen timen konserten varte. Etter en forsiktig start tok det seg opp da bandet dro frem en overraskelse.

skal vi gjøre noe skummelt. Vi skal spille en ny sang som heter «Sommernatt ved fjorden». Eller, ikke helt ny da. Det er en gammel sang som Ketil Bjørnstad har laget, og som vi har skrevet om litt. Dette kan hvor som helst, sa bandgeneral Øyvind Staveland fra scenen, til latter fra publikum.

Bandet varierte hele veien mellom rolige og tempofylte låter, noe som passet fint. Man skal lete lenge etter et bedre egnet sted for Vamps musikk, og et bedre egnet band for amfiet. Alt var som skreddersydd for akkurat denne kvelden.

Som far, sønn
En halvtime ut i konserten begynte Haugesund-gruppen virkelig å varmen i seg. Bandets showmann, Odin Staveland, sprang mellom mikrofoner, trommesett og gitarer. Mot slutten av låten «Karusellen» brukte han til og med det ene benet til å spille keyboard. Man trengte ikke lete lenge for å se hvor han hadde det fra. Hans far, Øyvind Staveland, var ikke dårligere til å variere mellom instrumenter mens han hoppet rundt scenen.

Skryt
Det er ikke bare Vamp som fortjener ros. Museet, frivillige og publikum fortjener også all skryt de kan for at kvelden ble en suksess. Etter bandets mest kjente låt, «Tir na noir», responderte publikum med å reise seg og nærmest brøle ut i applaus. Bandet ble tydelig overrasket over den energiske responsen de fikk, og svarte med å gi dem «Månemannen» og «Liten fuggel ». Etter sistnevnte låt kunne bandet forlate scenen til trampeklapp, godt vitende om at de hadde innfridd de aller flestes forventninger.

- Vi kommer gjerne tilbake
Øyvind Staveland var strålende fornøyd etter konserten. Spesielt med publikum som han beskrev som utsedvanlig entusiastiske og varme.

Kvelden har hatt en fantastisk ramme. Folkene, amfiet og området er kjempeflott, dette var en utrolig fin plass å opptre . Vi kommer gjerne tilbake hit!

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Storfugl i storform»