Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Historisk Vamp-konsert

Faksimilie Romerikes blad 20.5-2013

Da sola glimret med sitt fravær tok Vamp saken i egne hender. De lagde herlig sommerstemning og lyste opp festpillene på Blaker skanse.

– For noen rammer det er her Blaker! Vi har aldri vært her før, men det er jo et fantastisk flott sted. Vi får bare håpe at regnet letter når vi går scenen, forteller Øyvind Staveland til Romerikes Blad før han og resten av Vamp blir eskortert til sceneområdet i fem lekre, amerikanske veteranbiler.

Dessverre for fløyte-, trekkspill-, vokal-, fiolin- og bratsjspiller (!) Staveland lettet aldri regnet Blaker i går kveld. Men det ikke publikum ut til å bry seg mye om, annet enn at de hadde tatt med seg regntøy og paraplyer. Nærmere 500 publikummere var samlet foran scenen i regnet, og lukta av bondegård, øl og veteranbileksos hang i lufta da det populære bandet gikk scenen.

«Helt» ny sang!
En time før konserten var regnet det store samtaletemaet blant dem som var til stede Blaker skanse. Det stoppet helt da 17 år gamle Sophie Hagelund Thon fra Rånåsfoss, ikledd sitt skansespillkostyme, framførte to egenlagde låter scenen før Vamp ankom i de nevnte veteranbilene. Da Vamp hadde kommet i gang regnet det like jevnt og trutt, men det var som om musikken tok alle med til en solfylt fantasiverden der paraplyer ikke var nødvendig. Bandet leverte som de er kjent for, og spilte med en fantastisk energi. Attpåtil fikk Blakerpublikummet høre en låt Vamp aldri har spilt for noe publikum før.

Det er en helt ny sang som heter «Sommernatt ved fjorden». Eller, ikke helt ny da, det er en gammel sang som Ketil Bjørnstad har skrevet, og som vi har skrevet om litt og spiller første gang i dag, forklarte Øyvind Staveland.

Sangen om Kristiania-bohemene Hans Jæger og Oda Lasson i ny og tøff Vamp-drakt ble meget godt mottatt av de flere hundre tilskuerne Blaker skanse, som for øvrig tok godt imot alle de andre låtene Vamp hadde kveldens repertoar.

Ett stort høydepunkt
Dette er en historisk aften, for det har aldri vært en stor konsert her før, forteller Jørgen Kirsebom som er prosjektleder for festspillene Blaker skanse.

Han var veldig fornøyd med å hentet et av landets mest populære band til det han selv mener er Romerikes flotteste konsertarena.

Dette er bygninger fra starten av 1700-tallet, og benytter vi skansen fullt utfor å vise hvor flott det er. Dette er viktige kulturminner som vi vil at folk skal oppleve, og derfor arrangerer vi kulturopplevelser her. Det er vanskelig å trekke ut ett høydepunkt, både skansespillet og Vamp er store opplevelser. Jeg vil si at hele arrangementet er ett stort høydepunkt, jeg, forteller Kirsebom.

Festspillene Blaker skanse fortsetter hver dag fram til lørdag, og skansespillet spilles i kveld og lørdag kveld.

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Historisk Vamp-konsert»