Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

VAMP kom spilte, og vant

Faksimilie Fitjar-posten 29.3-2013

Det er noen år siden sist Vamp hadde konsert i Fitjar Kultur- og Idrettsbygg. Lørdagens konsert bar preg av gjensidig glede.

Øyvind Staveland ønsket velkommen og ga publikum en kort orientering om at Vamp har spilt og vært i rampelyset i vel 20 år , og de har gitt ut 9 studioalbum. Noen ”Spelemannspriser” har det også blitt VAMP, og i 2006 ble de «Årets Spelemann».

Lørdag kveld hadde bandet med to musikere ekstra, Geir Sundstøl gitar og Stein Inge Brekkhus slagverk, og kveldens konsert inneholdt gamle og nye sanger. Kveldens besetning var sju musikere som briljerte / håndterte sine instrumenter med de vakreste toner i samklang og med gode stemmer. Godt for øret!

Vamp åpnet med «Benonis voggesang». Dernest kom «Juli», men denne gangen kun instrumentalt. Vakkert!

Vamp sine sanger inneholder mange tekster om havet…«Nok var nok», mente Øyvind Staveland og kontaktet Ingvar Hovland og sa han ikke måtte skrive flere sanger om havet. Men det ble om havet likevel: ”«Nok ein sang om havet». «Hallo….. Adjø» Tekst Kolbein Falkeid / Musikk Jan Ingvar Toft,
 var vamps første plateinnspilling vinyl.

Den ble en fulltreffer for publikum i Idrettshallen, og de svarte med stor applaus. En fulltreffer ble også «Tir n'a Noir» (tekst Kolbein Falkeid / musikk Øyvind Staveland).

Musikerne i Vamp spiller flere instrumenter, samt sine egne stemmer, og instrumenter hadde de rikelig av: Flere gitarer, fioliner, fløyter, banjo, et orgel med mer. Den ene godlåten etter den andre kom, og et musikalsk inferno: «Månemann»

Publikum kokte, det ble stående applaus og plystring. Både lyd og lys var spektakulære partnere under denne flotte konserten. «Liten fuggel» ble da capo-nummeret, og fuglen har nok fått seg rede i mange av de ca. 550 Vamp-tilhengerne konserten i Fitjar Kultur- og Idrettsbygg.

Les hele anmeldelsen hos Fitjar-posten

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «VAMP kom spilte, og vant»