Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Trampeklapp for Vamp

Faksimilie Hardanger folkeblad 13/3-2013

Foran en fullsatt sal i Odda Kino leverte Vamp en strålende konsert onsdag kveld.

 

Mange hadde høye forventninger til haugesundbandet før konserten, og det er bare å først som sist konkludere med at bandet innfridde til fulle. den pågående turneen som onsdagens konsert er en del av har Vamp omtrent utelukkende fått positive tilbakemeldinger fra kritikerne, og den trenden kommer med andre ord ikke til å bli brutt her.
Spilleglede

Allerede fra første note ble Vamp tatt godt imot. Bandmedlemmene viser stor evne til å skifte mellom den mer up-tempo folk-inspirerte rocken, til de helt vare øyeblikkene med vokal og enkle harmonier i fokus. Tekstene dreier seg ofte rundt drømmer og håp, men bandet tar seg også tid til å huske dem som faller utenfor, og av ulike grunner ikke deltar i samfunnets vanlige jag etter å være «best», hvordan det skal defineres.

Øyvind Staveland er høyt og lavt med fela, og viser at spillegleden ikke kan ha avtatt stort de mer enn 20 årene som har gått siden han var med å grunnlegge bandet. Sammen med resten av den syv mann store besetningen som samlet trakterer et utrolig spekter av instrumenter, samt lydmann og ikke minst en lysmann i storform, gjorde Vamp en konsert av et kaliber norske band gjør etter dem.
Trampeklapp

De aller største numrene ble spart til slutt, og etter den vakre «Tir n’a noir» og en spektakulær versjon av «Månemannen» ville ikke oddingene gi slipp bandet. Folket ville høre «Liten fuggel» - for øvrig en het kandidat til å Spellemannsprisen for årets hit - før de gikk hjem, noe de blant annet viste med stående ovasjoner og trampeklapp.

Den helt store overraskelsen var det vel da ikke at bandet kom tilbake for å gi publikum det de ville ha, og det ble en fin avslutning en kveld som fullt og helt tilhørte Vamp.

Les mer om konserten i fredagens papirutgave.
 

Les hele anmeldelsen hos Hardanger folkeblad

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Trampeklapp for Vamp»