Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vellykket med Vamp

Faksimilie Ytringen 05/03-2013

Skal en dømme uttalelser fra publikum og arrangører så kunne ikke konserten med haugesundsgruppa Vamp i kulturhuset i Nærøy blitt en større suksess. 500 publikummere fikk oppleve et band i musikalsk storslag.

Vamp er for tiden ute en omfattende turné i forbindelse med lanseringen av plata «Liten Fuggel». Kolvereid er det eneste stoppestedet turneen der bandet ikke har opptrådt tidligere. Derfor var både publikum og musikere litt spent før start, men det ble god stemning fra
første låt.

Dette er i alle fall ikke et søndagspublikum, var sanger og gitarist Paul Hansens tilbakemelding til publikum da konserten nærmet seg slutten og entusiasmen var topp i storsalen i kulturhuset.

De sju musikerne scenen stilte med et stort arsenal med instrumenter, og de fleste av vampmedlemmene og de innleide støttemusikerne fikk boltre seg alt fra tramporgel, fløyte og vaskebrett til mandolin, trompet og steelgitar.

Vampleder Øyvind Staveland og resten av musikerne leverte sammen med bandets teknikkere et forrykende show i Kulturhuset i Nærøy. De 500 publikummerne som hadde sikret seg billett for over tre måneder siden fikk mye igjen for ventetiden. Vamp leverte varene gjennom hele den halvannen time lange forestillingen, med melodier fra hele karrieren, fram til plata «Liten Fuggel», som kom i fjor høst. Det hele toppet seg da de kjørte en hitparade mot slutten av konserten med låter som «Hallo – adjø», «Ingeborg», «Tir n’a noir», «Månemannen» og til slutt «Liten Fuggel» som ekstranummer. Vamps allsidige musikk byr både de sarteste ballader til de heftigste rytmer, denne variasjonen var med å gjøre dette til en god og innholdsrik konsert.

Publikum i storsalen i kulturhuset ga stående applaus, og vei ut av konsertsalen og sosiale medier utover kvelden satt godordene om konserten tett. I foajeen kulturhuset kunne arrangørene Hans Otto Helstad fra Terråk IL og Øyvind Nordstrand fra Kulturhuset i Nærøy glede seg over ros for arrangementet fra publikum. Tanken til Hans Otto Helstad da han og Terråk IL fikk tilbud om å arrangere konsert med Vamp var at dette måtte man til for å det til å skje noe i ytterdistriktet. For å finne de rette lokalene til konserten tok han kontakt med Øyvind Nordstrand ved Kulturhuset i Nærøy, og det ble et godt samarbeid som begge parter var fornøyd med. Også de andre som var til stede syntes dette ble et vellykket arrangement, og det var flere av publikummerne som gledet seg over at de kunne se  Vamp i sitt eget hjemdistrikt, og at de slipper å reise til Namsos, Steinkjer eller Brønnøysund for å oppleve en kulturbegivenhet som dette.

Helstad og Nordstrand utelukker ikke mer samarbeid for å flere store navn til å holde konserter i kulturhuset. Både gjennomføringen og selve konserten ble vellykket. Det fungerte greit å inn 500 publikummere i storsalen, og alle publikummerne fikk god overblikk over scenen.

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Vellykket med Vamp»