Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp i vinden - trosser glattisen

Faksimilie Namdalsavisa 27/2-2013

26. mars kan Vamp vinne sin sjette Spellemannpris. Til helga gjester de Namsos og Kolvereid. Bare glatte, nordlandske veger kan stoppe dem.

Namsos: Fram mot sommeren skal Vamp gjøre over 30 konserter i vårt langstrakte land. langt er de blitt møtt med fulle hus i Bodø og Mo i Rana og i kveld venter to utsolgte konserter i Mosjøen.

Turneen har startet kjempefint. gleder vi oss til å besøke Namdalenom ikke de glatte vegene her oppe setter en stopper for det, sier Øyvind Staveland, låtskriver, fiolinist og fløytist i Vamp.

Tør ikke tro «Årets hit»

Ferden har vært lang og god for haugesundbandet, som har 22 år baken. Vamp har gitt ut 14 album, fått Spellemannprisen fem ganger, deriblant prisen for Årets Spellemann 2006, og er kjent for folkekjære viser som «Månemannen» og «Tir n'a Noir».

er de igjen aktuelle med fjorårets utgivelse «Liten fuggel».

Det vi opplever er en eneste stor eventyrreise. Vi blir møtt med fulle hus overalt og selger masse plater, sier Staveland.

I en tid der platebransjen opplever nedgang i salgstallene har «Liten fuggel» solgt nærmere 200.000 eksemplarer.

Det er nesten ikke til å tro. Det ser ut til at musikken vår treffer bredt. Det kommer stadig nye publikummere til, i alle generasjoner. Denne begeistringa smitter over oss, sier Staveland.

26. mars kan kanskje Vamp kysse sin sjette Spellemannpris. Sangen «Liten fuggel» er nominert i klassen Årets hit – i konkurranse med yngre og tilsynelatende «hippere» artister som Vinni, Sirkus Eliassen, Donkeyboy og Admiral P.

Det er alltid hyggelig å bli satt pris , men jeg blir overrasket om vi vinner. I denne klassen bestemmer publikum, og vi er jo i en litt annen sjanger enn de andre nominerte, sier «Vamp-sjefen».

Glemmer ikke kirkekonserten

Lørdag gjester bandet Namsos, en by de har et godt forhold til.

Konsertene vi gjorde i kirka der i fjor, med Namsos musikk-korps, var svært spesielle – en opplevelse vi ikke glemmer. Korpset la sjela si i å lære Vamplåtene. Samarbeidet har ført til at vi kommer til å gjøre flere slike prosjekter neste år, sier Staveland.

Konserten i Rock City lørdag blir av en litt annen karakter.

– Vi kommer til å spille låter fra nyplata «Liten fuggel», i tillegg til eldre låter som vi tror folk vil høre. Det blir et rikholdig repertoar over 20 låter, sier han.

Bandet har også fått med seg to ekstra musikere turneenmultiinstrumentalist Geir Sundstøl og Torstein Lofthus som ekstra trommeslager.

Disse to tilfører mer trøkk, variasjon og samdrift i lydbildet, sier Staveland.

Konserten i Namsos har solgt over 400 billetter. Søndag er det Kolvereid og Kulturhuset i Nærøy som får besøk av Vamp. Der ble billettene revet vekk dager. Staveland ser fram til å besøke Norges minste by, for aller første gang.

Det er alltid moro å komme til helt nye steder. Vi aner ikke hva som venter oss, men ut ifra interessen lover det godt, sier han.

Runar Moen 971 87 641
runar.moen@namdalsavisa.no

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Vamp i vinden - trosser glattisen»