Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Delte scene med Vamp

Faksimilie Lofot tidende 27/2-2013

Lofothallen ble mandag kveld fylt med 900 mennesker, folkrock på norsk, visesang og varme. For et guttekor på videregående ble det en litt uventet avslutning på kvelden.

Mandag kveld fylles Lofothallen raskt opp. Det er av biler og mennesker vei opp til konsert. Interessen for konserten med haugesundsbandet Vamp har vært stor og før helga var over 800 av de 1000 tilgjengelige billettene solgt.

Trivdes
Det rutinerte bandet har eksistert siden 1991 og har en rekke plateutgivelser og konserter bak seg. Og ikke minst kjente låter.

- flott å se at mange kommer for å høre en mandag sier låtskriver, vokalist og fiolinst Øyvind Staveland etter at bandet har servert to låter fra scenen.

Deriblant den store slageren "Liten fuggel". Den skulle vi høre igjen, helt uventet vis mot slutten av kvelden.

Men før vi kommer langt er det gamle og nye låter rekke og rad. Det er selvsagt "Tir n'a noir", "Hallo, adjø" og "Ingeborg", "Månemannen" og mange andre. Det er både store arrangementer og mer enkle, nedstrippede visesanger.

Hjelp fra guttekoret
Helt mot slutten er det klart for en avslutning med en høyst lokal vri.

- Vi har hørt at det er et guttekor i salen som heter Wenches gullstruper, spør Odin Staveland og sier at skal det bli mer ekstranummer de bli med.

Og dermed ni gutter fra Vest-Lofoten videregående skole opp scenen for å synge "Liten fuggel".

Asgeir Leine Pedersen, Torstein Leine Pedersen, Joakim Sjøhaug, Kenneth Thuv Eines, Sigve Willumsen, Sondre Gran, Einar Philip Melkersen, Hans Erling Klevstad og Torje Johansen synger sammen med Vamp mandagens  konsert over i sluttminuttene.

Det er en lettere forbauset gjeng som rusler ned fra scene etterpå:

- Vi visste ingenting, sier guttene om overraskelsen.

- Vi har sunget denne sangen YOU-messa og litt tidligere, sier Einar Philip Melkersen om mannskoret som fikk en høyst uventet spillejobb denne mandagskvelden.

- Det var morsomt, og det gikk bra, sier Torje Johansen vei ned fra scenen.

- Gøy
Og bra gikk det absolutt. Øyvind Staveland er strålende fornøyd med kvelden Leknes.

- Det har vært kjekt å spille her. Veldig god akustikk var det også, sier han og forteller at stuntet med koret var en morsom vri.

- Arrangøren sa at det var et guttekor første rad og hvis vi hadde lyst kunne vi hente dem opp. De visste ingenting. Det var gøy, ler Staveland mens han pakker ned instrumenter og utstyr.

Konserten Leknes er en del av en større turné og neste stopp er to konserter samme dag i Bodø.

Fornøyde
Det er stående applaus og fornøyde fjes å se i publikum når Vamp takker av. Liv Anne Høyen, Jostein Pettersen, Merete Dybwad og Ketil Høyen er blant de som fryder seg over konserten.

- Forrykende konsert, mener Liv Anne Høyen.

- Veldig intenst og variert. De gav alt, mener Merete Dybwad.

AV ØYSTEIN
INGEBRIGTSEN

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Delte scene med Vamp»