Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp imponerte

Faksimilie Lofotposten 27/2-2013

Med et utall av instrumenter og tilhørende eminente traktører, leverte haugesundbandet Vamp en knallgod konsert foran 900 publikummere i Lofothallen på Leknes.

- For et fantastisk flott publikum. Ja vi er helt overveldet over at det kom bortimot tusen stykker en mandagskveld. Og var det flott å se fire generasjoner sitte sammen å synge, sier Øyvind Staveland, som for 22 år siden var en av to initiativtakere til oppstarten av Vamp.

Og publikum var nok like fornøyd med Vamp, for da sangen «Liten Fuggel» kom et tidlig tidspunkt av konserten, kunne man høre et fornøyd åhhhh i hallen.

Særegent
Med sin særegne fremføring innen sjangeren folkemusikk, vise og pop, og norske tekster karakteristisk rogalandsdialekt, trollbandt Vamp publikum gjennom den vel halvannen times lange konserten. En konsert med god lysføring og ikke minst et volum som passet de fleste ører.

- Vi har noe nytt, og har vi med oss en del gammel dritt, sa en munter Øyvind Staveland fra scenen.

Og det Staveland muntert siktet til, var nok det mange ventet og som kom i siste del av konserten.

Avsluttet med signatur låt
Tonene til «Månemannen» og ikke minst Vamps signatur låt «Tir n’a Noir», ble spilt til applaus fra publikum under innledningen av sangen.

Og med stående trampeklapp fra et fornøyd publikum etter konserten, hadde ikke Vamp annen utvei enn ekstranummer.

Ekstranummer med guttekor
- Vi har hørt rykter om et fabelaktig guttekor, ble det sagt fra scenen. Og helt intetanende for elever ved videregående skole, ble «Wenches gullstruper» kalt opp scenen for å synge «Liten Fuggel» sammen med Vamp.

Guttene entret sporty scenen, og sammen gjennomførte de med eleganse. Men gutter; når man først får sjansen til en slik opptreden, skal man gripe sjansen og synge av full hals!

- Vi ble helt sjokkert da vi ble kalt opp scenen, men det gikk jo bra. Og var det spennende, sa Kenneth Eines, fra «Wenches gullstruper».

- Beste konserten
- Mange har sagt til meg at dette er den beste konserten vi har hatt i Lofoten, sa daglig leder Roger Larsen fra arrangøren Lofothallen, strålende fornøyd etter konserten.

Og liker man sjangeren til Vamp, er det vanskelig å motsi uttalelsene. For dette var en meget god konsert, utført av musikalsk sterke bandmedlemmer i storform.

- Hurra for Lofothallen
- Dette var bare imponerende og helt fantastisk, var konklusjonen over konserten fra Vibeke Romuld, Bjørg Arntzen, Remi Hansen og Erik Skarstein.

Og Bjørg Arntzen ønsker å takke arrangøren Lofothallen for konserten.

- Hurra for Lofothallen! Noen burde  vært scenen for å takke for denne fantastiske produksjonen.

Geir Inge Winther
red@lofotposten.no

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Vamp imponerte»