Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Bandet som aldri svikter

Faksimilie Avisa Nordland 27/2-2013

Dette bandet leverer aldri en dårlig konsert.

Det gjorde ikke Vamp denne gangen heller. Bandet fra Haugesund har fått en helt spesiell posisjon blant norske band- de er både elsket av publikum og av kritikerne. De er folkelige og fengende, samtidig som de leverer kvalitet hver eneste gang. I kulturhuset tirsdag kveld slo de seg løs foran et begeistret publikum. Det er ikke mange andre som klarer å fylle Bodø kulturhus to ganger en tirsdagskveld. Bortsett fra Halvdan da.

Dyktige musikere. Denne gangen hadde Vamp forsterket laget med Torstein Lofthus trommer og Geir Sundstøl diverse strengeinstrumenter. Og sammen med de faste musikerne i bandet blir det et variert uttrykk for en gjeng som trakterer en haug med instrumenter av alle slag og ikke minst flere gode vokalister. Unge Odin Staveland gjør en overbevisende innsats, ikke minst vokal.

Det er ikke bare musikerne som leverer kvalitet. Også lys og lys er av ypperste klasse.

Fin miks. Vi får servert en fin blanding av nye låter fra Vamps niende studioalbum «Liten fuggel » som kom i fjor høst og gamle slagere fra bandet som faktisk har 20-årsjubileum i år. Her er alt fra spreke «Karusell» til undervakre og sakrale «Kim du va». Øyvind Staveland spøkte med at bandet hadde litt i overkant mange sanger om hav og himmel. Dermed bestilte de nye låter om alt mulig annet enn det fra sin nye låtskriver Ingvar Hovland. Som selvsagt kom tilbake med låta «Nok en sang om havet».

Nesten for perfekt. Selv om mange Vamp-nostalgikere fortsatt savner vokalistene Jan Toft og Vidar Johnsen, leverer Paul Hansen og resten av Vamp høy kvalitet hele veien. Det blir nesten grensen til å være for perfekt.

Hvis vi skal ønske noe mer fra Vamp, var at de levde litt mer opp til navnet sitt. At de slapp seg enda litt mer løs og la mer energi inn i konserten. Og at de ikke safet enormt siste del. For Vamp anno 2013 har mange nye  spennende låter av nyere dato at de trenger ikke å kjøre med ei trygg, gammel hitrekke. Selvfølgelig de spille «Tir n’a noir» og «Månemannen», Men vi trenger ikke dem pakket inn i et hitrekke med «Ingeborg», «Hallo Adjø» og «Liten Fuggel».

Vi gleder oss til Vamp åpner Parkenfestivalen 2013 om fem måneder. Men kan godt tenke oss en enda mer vampete utgave da.

Reidun Kjelling Nybø

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Bandet som aldri svikter»