Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vampifiserte vesterålingene

Faksimilie Vesterålens avis 26/2-2013

Det er lenge siden Vamp spilte på Stokmarknes. Søndag lot 1.000 vesterålinger i alle aldre seg fortrylle da de bunnsolide musikerne fra Haugesund spilte opp til en forrykende konsert i Vesterålen kulturhus.

- Vi har aldri hørt dem live før, men de spilte helt rått, sier de storfornøyde 10-åringene Teodor Eskilsønn Bentzen fra Sandnes og Mangnus Hegland Kjørstad fra Melbu.

- Det var pappa som fikk meg interessert i Vamp, egentlig skulle vi sammen denne konserten men ble han syk, sier Teodor. Jeg synes Tirna Noir var den beste låten, den spiller jeg forresten selv også. Vi har nemlig et band sammen, jeg og Magnus - Diperboyz.

- Jeg fikk billetten te faren hans, sier Magnus fornøyd. Vi skulle egentlig sitte et stykke fra hverandre rad seks, men var heldige å plass i lag. første rad!

Innlevelse og spillegledeDet er fint å være Vamp konsert, veldig fint faktisk. Fra første minutt er publikum fanget av en forførende fiolin, magisk fløytespill, heftige gitarer og tøffe trommer. vaskebrett. Tangentene er travle og sangstemmene solide. Gamle, velkjente låter og noen helt nye. Publikum klapper ekstra mye når de får høre sine favoritter.

Det er mye hav, skog, fine fugler og mye kjærlighet i tekstene. Og er det ikke det livet handler egentlig om når alt kommer til alt?

Når Vamp står scenen, leverer hver og en av musikerne kvalitetsmusikk fra første strofe. For en spilleglede. Det er som om den mildeste sommerbrisen møter en vill og vakker vinterstorm. De er beundringsverdig samspilte, og har solid sceneerfaring etter alle disse årene. Bare for å nevne det, de har vunnet fem Spellemannspriser.

Mannskap. Vamp består av Øyvind Staveland (vokal, fiolin, trekkspill) Torbjørn Økland (gitarer) Carl Ø. Apeland (bass) Odin Staveland (slagverk, tangenter, vaskebrett) og Paul Hansen (vokal, gitar, banjo). De hadde også hyret inn de bunnsolide musikerne Geir Sundstøl (tangenter) og Torstein Lofthus (slagverk), de to har også medvirket siste plate.

Lyden er god, og lysshowet fascinerende og tøft. Publikum spankulerer smilende ut etter første forestilling. I trappa møter de forventningsfulle fans tur inn til søndagskveldens konsert nummer to. For en Vampfest det ble.

All ære til arrangøren Vesterålen Kulturhus, som henter kvalitetsband til Hadsel. Logistikken fungerte utmerket og stolene var gode. Hvem bryr seg vel om regnet?

MARIANNE LOVISE STRAND

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Vampifiserte vesterålingene»