Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Fyrverkeri i toner

Faksimilie Østlendingen 16/2-2013

Vamp svikter aldri. Når den bunnsolide gjengen nå i tillegg har med seg multimusikeren Geir Sundstøl, er det bare å gi seg over. Torsdagskveldens konsert kunne vart evig.

Tittelen som Norges beste liveband skal henge like høyt som en liten fuggel kan fly. Men jammen gjorde Vamp seg fortjent til betegnelsen torsdag kveld.

Tenk om ikke Øyvind Staveland og Kolbein Falkeid hadde vært naboer i Haugesund. Og tenk om den samme Staveland ikke hadde flerret av seg feierklærne høsten 1990 og tatt steget ut scenen for alvor. Da hadde Musikk-Norge unektelig vært mye fattigere.

To trommeslagere
I Elverum ble vi servert et veldekket musikalsk festbord med den ene godbiten etter den andre, både for dem som helst synger med Ingeborg, Hallo-Adjø og 13 humler eller nyere sanger som bredden, Ta meg med eller Liten fuggel. Her fikk alle sitt!

Og det i en musikalsk innpakning som svært klarer å gjøre Vamp etter. Med mellom 20 og 30 instrumenter scenen og sju musikere som virkelig kan håndtere dem, blir konserter med denne gjengen en minnerik opplevelse. Ekstra tøft blir det med to trommeslagere, noe vi ikke er vant til siden Åge Aleksandersen og Sambandets storhetstid.

Bringer arven videre
Sangene fornyes fra gang til gang, i ny og spennende lyddrakt.

Torsdagens lyddrakt var Geir Sundstøl absolutt med å bekle. Han er Norges mest brukte gitarist, og det av en grunn. Mannen med mellom 200 og 250 album i ryggsekken stilte med steelgitar og andre strenger å spille , gjerne i duell med Vamps egen supergitarist Torbjørn Økland, og satte en ekstra farge det hele.

Topp fem
Øyvinds sønn, Odin Staveland, viser også til fulle at han vil bringe Vamp-arven videre en dyktig måte. Både som musiker, sanger og komponist.

Også er det far sjøl da, like forrykende djevelsk fela, og like inderlig når han beveger seg over de såre fløytetonene.

Når vi føyer til vokalist Paul Hansens fløyelsstemme, spesielt Tir n'a Noir og bredden, er konserten fullkommen.

Kveldens topp fem: Men går eg øve engene, Månemannen, Ta meg med, Tir n'a Noir og Liten fuggel.

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Fyrverkeri i toner»