Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Glemmer ikke forrige gang

Faksimilie Jarlesberg avis 14/02-2013

Holmestrand-aktuelle Vamp husker godt sist gang bandet var i byen, da en energifull eksordfører tok dem imot.

HOLMESTRAND: Vamp er sin andre del av “Liten Fuggel”- turneen. turnélista til det folkemusikkinspirerte rockebandet står Holmestrand.

- Minst like bra som storbyer
Haugesunderne opptrer i det som blir et fullsatt Biorama lørdag.

- Hvordan er det å spille i småbyer som Holmestrand kontra storbyer?

- Det er minst like bra å spille mindre steder. Vi opplever kanskje at publikum setter enda mer pris konserter og kulturtilstelninger i sitt område, og at innbyggerne liker å bruke byen sin i stedet for å måtte reise inn til Oslo. Småbypublikum gir ofte en litt annen stemning og  begeistring, sier Vamp-frontfigur Øyvind Staveland til Jarlsberg.

Husker Brastad
Det er ikke første gangen Vamp spiller i Biorama.

- Hva husker du best fra sist dere var i Holmestrand?

- Jeg husker at Olaf Brastad tok seg godt av oss. Jeg husker ham som en veldig energifull mann, minnes Staveland med en latter.

“Liten Fuggel”-turneen er Vamp denne gangen forsterket med trommeslager Torstein Lofthus, som også var med innspillingen av ”Liten Fuggel”. Han turnerte med Vamp høsten 2012. Vamp har også fått med seg gitarist og multiinstrumentalist Geir Sundstøl laget.

Fortsatt CD-sterk
Vamp har solgt mellom 180.000 og 190.000 eksemplarer av sitt ferskeste album “Liten Fuggel”.

Albumet utkom i oktober 2012. Salgstallet er overraskende stort, sett i sammenheng med at platesalget stuper jevnt over i musikkbransjen.

Låta “Liten Fuggel” VGlista Topp 20 i 13 uker både denne og forrige side av jul.

- Hva handler“Liten Fuggel” om?

- Jeg synes folk selv skal gjøre seg opp en mening om teksten, sier Staveland mildt.

De gamle er ikke glemt
Før jul leverte Vamp 45 konserter, og etter jul klinker bandet til med 50 til. Staveland lover at publikum i Biorama skal høre klassikerne.

- I tillegg til de nye låtene   spiller vi “Tir n’a Noir”, “Månemannen”, “Ingeborg” og “Kim du va”, blant andre. Jeg tror folk ville blitt litt sure hvis vi bare hadde spilt det nye materialet, sier han humrende.

Han trakterer både fiolin, bratsj, trekkspill og fløyte i tillegg til å synge.

Byttet ut
Paul Hansen er hovedrøsten du hører “Liten Fuggel”. Hansen er relativt fersk i Vamp-historien.

Kjente stemmer som Vidar Johnsen og Jan Toft er tidligere vokalister i bandet.

- Hva er fordeler og ulemper ved å skifte ut besetningen?

- Det er klart en stor ulempe når en frontfigur med en kjent identitet forlater bandet, spesielt når du har hatt et stort publikum. Dét kan være skummelt for et band. Heldigvis har det jo gått veldig bra. Fordelen er at vi ikke stagnerer. Nye impulser kommer inn ettersom alle vokalistene har hatt ulik måte å synge , resonnerer han.

Like inspirerende
- Hvordan er det å spille iVamp sammenlignet med for 20 år siden?

- Det er vel inspirerende i dag. Vi har vært igjennom mye, og har vi nye yngre krefter. Jeg har opplevd å spille med andre artister, kor, korps, besetninger og symfoniorkestre. Vi er et band som stadig er i drift og forandring, sier haugesunderen.

Finner et godt ansikt
Staveland har tidligere uttalt at han gjerne velger seg ut et fjes i publikum som han konsentrerer seg om i løpet av konserten.

- Det er ikke slik at jeg niglor, men jeg liker å finne et godt ansikt som blir en slags leveringsadresse for meg, forklarer han.

- Har dere noen rutiner før dere går scenen?

- Det er ulikt fra person til person. Noen er rastløse og tar seg en gåtur, mens andre sitter helt i ro. Personlig liker jeg å tusle rundt i kulissene og ta inn stemningen og summingen fra publikum, avrunder frontfiguren.

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Glemmer ikke forrige gang»