Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Den største fuggelen

Faksimilie Avisa Nordland 31/1-2013

Vi går mot strømmen, sier Øyvind Staveland. Vamp har solgt nærmere 200.000 cd-eksemplarer av «Liten fuggel».

De fleste band i verden sliter med platesalget. Musikken deres blir strømmet nett eller i beste fall nedlastet mot betaling. Det gjelder ikke Vamp. 20 år etter debuten «Godmorgen, søster» har de satt salgsrekord.

Vårt mestselgende album var «Siste stikk», som ligger mellom 90.000 og 100.000. Det som har skjedd med «Liten fuggel» har gitt oss et skyv som overgår alle våre forventninger og drømmer. I denne bransjen er det forhåndsdømte nedgangstider. Og opplever vi at «Liten fuggel» passerte 175.000 før jul, forteller vampsjef Øyvind Staveland.

TO ÉN KVELD. Da BodøPuls snakker med ham er han ute ei uke ferie i Spania. Ferien var planlagt å vare lengre enn det, men slik ble det ikke.

vi spille mest mulig. Det mangler ikke forespørsler. Vi gjorde en sju uker lang turné før jul. I vinter gjør vi fem uker til, sier han.

I Bodø gjør Vamp to konserter én kveld med bare en liten pause mellom.

Er det lurt?

Det er nok ikke lurt i lengden, men vi har prøvd dette før. denne turneen har vi plukket ut tre-fire steder der vi spiller dobbelt. Når vi starter konsert nummer to, er vi sånn inne i greia at vi klarer det fint, sier Staveland. Og legger til:

– I Bodø ble den første konserten utsolgt fort at vi måtte finne en løsning.

Hva slags forhold har du egentlig til Bodø?

Det er alltid fint å komme til Bodø. Byen tok imot oss også da vi var små og vei til å etablere oss. Det er vi veldig takknemlig for. Vi har mange gode minner fra konserter i Bodø.

FESTIVALER. Vamp er også satt plakaten under Parken2013. Bandet gjør ikke særlig mange festivaljobber.

– Vi har forespørsler nok der også, men vi liker best å råde grunnen alene. Vi har med oss mye utstyr og mange instrumenter. Dermed passer ikke de heftige skiftene som festivalene krever. Men får vi begynne, slik som under Parkenfestivalen, er det enklere, forteller Øyvind Staveland.

Siden 2008 har hans sønn, Odin Staveland, hatt en sentral rolle i bandet. Far synes det går greit.

Musikalsk er det ikke noe problem. Vi vet hva vi kan begge to. Men vi gir hverandre litt fred. Sønnen får eget rom når vi bor hotell, humrer Øyvind Staveland.

EN FANTASTISK REISE. Han og en person i managementet styrer det meste av butikken Vamp. Staveland er med planleggingen hele veien. Til og med når det gjelder logistikk.

Jeg liker det best sånn. Jeg kjenner jo hele Norge etter hvert. I alle fall alle stedene som har nok innbyggere til å kunne arrangere en konsert med Vamp, sier han.

Blir det tyngre og tyngre å dra ut turné?

Nesten tvert imot. Jeg gleder meg til hver konsert, og jeg synes det er fantastisk å reise rundt i landet. Jeg ser nye og unge publikummere komme til, og jeg ser mange av de som har fulgt oss hele veien. Det er stas å spille i Vamp, sier Øyvind Staveland. Og avslutter:

– Vi har forsterket Vamp med gitarist Geir Sundstøl når vi kommer til Bodø.

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Den største fuggelen»