Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

En vampete liten fuggel

Faksimilie Bergens tidende 24/11-2012

Fjellstøtt gjennomført – som alltid, mener BTs anmelder.

Et utsolgt og fullpakket Oseana lot seg virkelig begeistre av Vamp lørdag kveld. Og Haugesunds største musikalske suksess gjennom alle tider, levde da også opp til publikums forventninger.

Bandets siste plate, «Liten fuggel», som kom ut for en måned siden, har etter sigende solgt i over 100.000 fysiske eksemplarer. Mildt sagt imponerende tall i disse Spotify og nedlastingstider, og en bragd som knapt noen gjør dem etter. Vamp hører nemlig med blant de artistene her til lands som trekker fulle hus uansett hvor og når de spiller. Men de fyller ikke lenger Hulen som tidlig 90-tallet. I dag Vamp mest sies å appellere til de godt voksne og landets kulturhus.

Med ny plate i bagasjen er det naturlig å begynne med noen ferske låter. Først ute er «Benonis Voggesang» etterfulgt av radiohiten «Liten Fuggel».  Sistnevnte dukker for øvrig opp igjen med et litt annet arrangement også helt tampen av konserten. Deretter er det tid for «noe gammelt skit» i følge Vampgeneral Øyvind Staveland, med blant annet en praktfull utgave av balladen «Kim du va».

Vamps siste plate ble innspilt Færøyene i vår, og derfra har de også lånt med seg sangfuglen Eivør Palsdottir som overtar scenen for en stund. Hun samarbeidet også med bandet turne for et par år siden og tilfører absolutt konserten det lille ekstra. Alene med bare tromme fremfører hun først en av sine egne låter, før hun får med seg resten av musikerne «Elisabeth og Elinborg», som også er med den nye platen.

Det merkeligste med Vamps musikalske karriere er kanskje evnen til å fornye seg i akkurat passe tempo gjennom 20 år. Det å beholde identitet og særpreg uten stå stedet hvil. Selv om anmelderen gjennom årene har sett et lite dusin konserter med bandet, er det stadig noe nytt. Men alltid umiskjennelig Vamp. En blanding av stemningsfulle ballader og viser, folkemusikk med skotsk smak og smårockete poplåter.

Øivind Staveland er fremdeles ubestridt sjef med trekkspill, fele og fløytespill. Sønnen Odin har fått en stadig større rolle i bandet, både som vokalist, bak trommene og tangentene og gitt vokalist Paul Hansen en mer tilbaketrukket rolle enn før. De tre andre musikerne trakterer et utall instrumenter, og sørger for at lydbildet blir både variert og spennende.

Mot slutten kommer også gamle travere som « bredden» og «Månemannen» og frembringer stående applaus. Men ingen Vampkonsert er over før «Tir Na Noir» er levert som ekstranummer. Om en uke kommer Vamp også til både Fana Kulturhus og Logen. Det er vel unødvendig å nevne at de fleste konsertene allerede er utsolgt.

Les hele anmeldelsen hos Bergens tidende

Hva synes du om «En vampete liten fuggel»