Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Gøy på jobben for Vamp

Faksimilie Haugesunds avis 20.11-2012

Vamp spilte for fullt hus i Tysværtunet kulturhus i kveld.

Med hundre tusen solgte CD-er og fulle konsertsaler, er det ikke rart at Vamp-gutta smiler. De sju scenen i Tysvær kulturhus ser ut til å ha det riktig trivelig. Kjører i vei med gamle og nye låter. Og hvis musikerne misliker å spille nok en gang «Ingeborg» og «Tir Na Noir», klarer de å skjule det godt.

 

 

SE BILDEGALLERI FRA KONSERTEN HER

Vamp er veiene igjen. Denne gang med et nytt album i bagasjen. «Liten fuggel» er variert, og fra den hentet bandet seks sanger i kveld. Åpningskuttet er «Benonis voggesang» med Paul Hansen vokal. Inn kommer Øyvind Staveland vokal og trekkspill. En god start.

Et band som varter opp med singelen «Liten fuggel» som andre låt har selvtilliten plass. er da sangen blitt en ny Vamp-klassiker lik linje med «Tir Na Noir». Sannelig fikk vi den som andre ekstranummer også. Jo da, «Fuggel» er albumets drahjelp. Fremdeles slitesterk, selv om den bli litt plagsom siden den spilles hyppig radioen.

På denne turneen står ca. 21 låter repertoaret. Blant de nye sangene finner vi «Elisabeth og Elinborg», laget av Eivør Pálsdóttir som er med konsertene. Rolig, melodiøs. En god del av repertoaret er nedpå sanger. Ofte med Øyvind og Odin Staveland, Calle Apeland, Torbjørn Økland og Paul Hansen som korister utover at de trakterer sine instrumenter. Det gjør at vokalen klinger godt. Lyden i Tysværtunet var upåklagelig. Lysshowet også; variert, stilig slik musikken er.

Å trekke fram høydepunkt fra kveldens konsert er vanskelig. «Lindehålsmaen» er alltid en flott livelåt, fra det rolige til det sprelske. Likte serien med de raske folkrockerne «Se meg», «Hallo – adjø» og «Brista eller bera». Kjekt å høre «Juli» fra debutplaten.

Publikummet i Tysværtunet var 40–50 pluss, og først på siste ordinære låt, «Månemannen» tok de sindige tysværbuene av. Heldig er de som har billetter til de to Byscenen-konsertene onsdag og torsdag. Stående publikum. Hjemmebane. Stemning. Kan bli en festaften.

Anmeldt av Truls Horvei

Les hele anmeldelsen hos Haugesunds avis

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Gøy på jobben for Vamp»