Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Feiende flott Vamp-konsert

Faksimilie Farsunds avis 14/11-2012

Haugesundsbandet Vamp sto mandag på scenen i Lyngdal Kulturhus. Der leverte de til terningkast 6.

Vamp spiller i disse dager for fulle saler rundt om i Norge, og mandagens konsert i Lyngdal var intet unntak.

Stor variasjon
Vamp startet konserten med to sanger fra deres nye album 'Liten fuggel», som har solgt meget bra i Norge langt. Deretter spilte de noen gamle låter og noen nye igjen. Det var kort fortalt stor variasjon i det de fremførte i kulturhuset mandag. I tillegg til Vamp selv sang også Eivør Pàlsdòttir konserten. Hun deltar også deres nye plate 'Liten fuggel». Etter at hun hadde fremført sin første sang for kvelden fikk hun fram latteren i salen med denne kommentaren:
- flott å se at ingen av dere har gått enda, lo hun, og det samme gjorde publikum.

Fellesang
Vamp og Pàlsdòttir fremførte deretter sangen 'Elisabeth og Elinborg» sammen. Sangen er skrevet av Pàlsdòttir, og ble ifølge henne selv til da hun var reise og hadde kraftig hjemlengsel. Sangen er Vamps nye album og turneen oversatt til norsk av bandmedlem Øyvind Staveland. Han begynte imidlertid å lure om det var vits å holde den oversatte versjonen etter deres turnéopphold i Oslo-området.
- De skjønner jo like lite av haugesundsk som av færøysk, fortalte Staveland til publikum og fikk mye latter i retur.

To ekstranummer
Etter fellessangen 'Elisabeth og Elinborg» fortsatte Vamp å imponere publikum med deres vakre sanger og melodier. Men 90 minutter etter at konserten ble startet avsluttet bandet med sangen 'Månemannen». Da vibrerte det nærmest i salen. Flere av publikummerne sang med og applausen ville ingen ende ta, og da ble det selvfølgelig, som alltid, et ekstranummer fra det populære bandet. Vamp viste sin takknemlighet ved å fremføre 'Tir n'a Noir». Deretter sa de takk for seg nok en gang, men applausen fra publikum lokket 'araberne» fra Haugesund fram enda en gang.
Vamp avsluttet hele showet med å fremføre radiohiten 'Liten fuggel» for andre gang en fantastisk konsertaften i Lyngdal kulturhus.

Godt publikum
- Vi sa det alle sammen når vi kom inn i garderoben etter konserten; i dag hadde vi gøy, sa Øyvind Staveland til Farsunds Avis mandag kveld.
Han skrøt også av publikum i salen.
- Publikum var helt fantastiske, dette har vært en strålende mandagskveld, mente Staveland.
Det mente også sønnen hans Odin, som synger sangen 'liten fuggel».
- Vi er litt bortskjemt med godt publikum, synes jeg, men Lyngdal var absolutt intet unntak. Helt topp, sa Odin Staveland.

Les hele anmeldelsen hos Farsunds avis

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Feiende flott Vamp-konsert»