Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Fullt hus for Vamp

Faksimilie Arendals tidende 14/11-2012

Et fullsatt Store Torungen fikk en konsert de fleste vil huske lenge da Vamp entret scenen søndag kveld. Og med seg hadde de Færøyenes nasjonalfugl.

Mange hadde store forventninger da haugesundsbandet gjestet Arendal med sitt nye album “Liten Fuggel”, vi tror ikke noen ble skuffet.

Sølvstrupe
Etter å ha innledet med et par sanger fra det nye albumet, og fylt Store Torungen med Vampmagi, fant de også tid til noen gamle gode Vamplåter, selv om “Liten Fuggel” naturlig nok fikk mye oppmerksomhet.

Dette er gruppens niende studioalbum og det ble spilt inn Færøyene.

Grunnen til at Vamp valgte akkurat Færøyene heter Eivør Palsdottir.

- Hun kalles Færøyenes nasjonalfugl, sa Øyvind Staveland da jenta fra øyene vest i Nordsjøen entret scenen. Barbent, med sjamantromme og sølvstrupe hadde hun publikum i sin hule hånd fra første øyeblikk, og sammen med det vokal- og instrumentalsterke bandet løftet hun om mulig det hele enda et lite hakk.

Vakker duett
At Vamp har kommet med et godt gjennomarbeidet album er ingen overraskelse, ei heller at det fremføres vilt og vakkert, det er Vamp det.

For undertegnede var overraskelsen Staveland junior, Odin. Med naturlig scenesjarm, og en stemme som kan formidle både hardt og mykt, var han en opplevelse. Spesielt i duett med Eivør Palsdottir i “Liten Fuggel”, de fikk det til å grøsse ned over ryggraden mange.

Multi-instrumentalister
Besetningen til Vamp er i dag Øyvind Staveland, Odin Staveland, Torbjørn Økland, Carl Øyvind Apeland, Paul Hansen, Torstein Lofthus og Eivør Palsdottir. Hvor mange instrumenter de trakterer var ikke lett å med seg, men med diverse gitarer, mandolin, ukulele, kontrabass og el-basser, torader, trekkspill, fele, diverse fløyter, el-orgel og dobbelt trommesett, var det mer enn nok til å taket i Store Torungen til å løfte seg et par meter.

Og så må vi ikke glemme “salmesykkelen”, et ordentlig gammeldags trø-orgel, det hadde de jammen også med.

Les hele anmeldelsen hos Arendals tidende

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Fullt hus for Vamp»