Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

«Stor fuggel» for Odin i Vamp

Faksimilie Rogalands avis 14/11-2012

Odin Staveland i Vamp har med sin stemme i sangen «Liten fuggel» gitt oss en Vamp-sang som klistrer seg fast i minnet.

Vamp inntar fra og med i dag Stavangeren hvor de skal ha fire konserter til og med lørdag.

- Hva er hemmeligheten med sangen «Liten fuggel»?

- Jeg tror at det være kombinasjonen av en veldig enkel melodi kombinert med en fantastisk tekst, en fabel om savn og håp. En tekst som kan tolkes veldig forskjellig og er skrevet av Ingvar Hovland, sier Staveland.

Slitesterk
Det var far til Odin, Øyvind Staveland, som laget melodien.

- Akkurat den sangen skrev han til min stemme, en sang som i spennvidde går både høyt og lavt. Jeg trodde at vi raskt ville bli leie av å spille denne sangen siden den var utstyrt med en lett mottakelig melodi, men det viser seg at sangen er veldig slitesterk. Vi merker også at publikum gir sine tilbakemeldinger når vi spiller «Liten fuggel». Den er nok i ferd med å bli en av Vamps mange varemerker, sier Staveland.

Det å begynne i Vamp sammen med sin far var ikke i tankene til Odin før det skjedde.

Far og kamerat
- Første gang vi laget noe sammen var til fi lmen «Ikke naken» som hadde premiere i 2004, siden har det også blitt noen sanger. Men da jeg ble tatt inn i Vamp kom det som en stor overraskelse, sier Staveland.

Da kom Øyvind Staveland til sin sønn og sa at de måtte ta seg en prat.

- Det var nok de andre i bandet som trykte litt siden jeg hadde laget noen sanger som Vamp ville bruke. Men det var min far som da måtte ta opp temaet. Det er ikke enkelt med et far/sønn forhold når man skal turnere sammen som band. Derfor måtte vi lage klare regler for hvordan dette skulle fungere, sier Staveland.

Han sier at forholdet mellom far og sønn har gått veldig fint.

- Jeg er heldig at jeg i tillegg til å ha en far også har fått meg en far som kamerat, sier Staveland.

Fotball til musiker
Guttedrømmen til Staveland var å bli fotballspiller heltid.

- Jeg debuterte allerede som 16-åring FK Haugesund, men ble ganske raskt plaget av en slitasjeskade. Noe som gjorde at jeg etter to år fant ut at med den skaden hadde jeg ingen framtid som fotballspiller.

- Kan du si som Janove i Kaizers Orchestra, som også ga opp sin fotballkarriere i Bryne, at som musiker kan man holde atskillig lengre.

- Ja, musikk kan vi holde med helt til vi dør, sier Staveland.

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om ««Stor fuggel» for Odin i Vamp»