Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Bunnsolide Vamp

Faksimilie Hamar Arbeiderblad 28/10-2012

Vampkonserten på Scandic scene var nok et bevis på at rogalandsbandet er et at Norges beste liveband.

Det er allerede opplest og vedtatt at Vamp er et av landets dyktigste i sitt fag, men for å virkelig forstå hvordan rogalandsbandet berører sitt publikum må man nesten være til stede.
De er for tiden brennheite med den nye plata «Liten fuggel» som fredag klatret helt til topps på VG- lista. I den anledningen har Vamp lagt ut på en norgesturné for å promotere sitt niende studioalbum, og i helgen var det Hamar som fikk besøk av rogalendingene. Fredag holdt Vamp en lukket konsert foran 1.500 mennesker, men lørdag var det åpent for alle.

dyktige musikere
De åpnet med et smell, og før de 750 publikummerne hadde fått satt seg var lokalene på Scandic scene fylt opp med folkelige toner fra sangen «Benonis vuggesang». De låter rett og slett som en million dollar, og de seks på scenen utfyller hverandre på en meget god måte. Musikerne i Vamp er rett og slett så dyktige i sitt fag, at de kan produsere gull ved å spille på slurva. Selv om rogalendingene klarer seg utmerket godt på egen hånd, ble mitt høydepunkt under lørdagens konsert introduksjonen av den færøyske sangeren Eivør Pálsdóttir. Hun blir beskrevet som Færøyenes egen sangfugl, og lørdag kveld beviste hun hvorfor. I mine øyne var hun nærmere en hulder enn en sangfugl da hun trollbandt publikumet med sin enestående stemme, og når hun sammen med Vamp framførte «Elisabeth og Elinborg» tror jeg samtlige i lokalet var betatt. Det er viktig å nevne konsertens lyd og lysarbeid, ettersom teknikerne vanligvis havner i skyggen av de som er på scenen.

Lysshow
Lørdagens lysshow ga Pink Floyd-assosiasjoner, og hvis bandet hadde prøvd, kunne de sikkert ha løftet taket med instrumentene sine. Her dukker samtidig et av få problemer jeg har med lørdagens konsert. Vamp er i mine øyne på sitt beste når de drar på litt, og for min egen del tok det litt for lang tid mellom de fartsfylte låtene. Vamp er kjent for sine tårevåte ballader, og kanskje er det grunnen til at de fleste i fanbasen har rundet 40, men for konsertens del syntes jeg det burde vært et par låter til med litt tempo.
De avsluttet kvelden perfekt med «Månemannen» før publikum omsider også fikk høre «Tir Na Noir».

Les hele anmeldelsen hos Hamar Arbeiderblad

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Bunnsolide Vamp»