Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Rift etter Vamp

Faksimilie Romerikes Blad 24/10-2012

Albumaktuelle Vamp skal ut på en stor turné. 16 av konsertene er allerede utsolgt. Det er det også i Lillestrøm.

Vamp-sjefen og hans kumpaner gjør seg klare til å legge store deler av høst og Vinter-Norge for sine føtter.

Onsdag 31. oktober kommer den etablerte gruppen til Lillestrøm kultursenter, og dette er deres andre stopp turneen.

Konserten er utsolgt. Dagen etter spiller de Rockefeller i Oslo. Dette er de eneste to jobbene de gjør i området her. Norgesturneen varer fram til 8. desember.

Ute med nytt materiale
Denne uka ble bandets nye album «Liten fuggel» lansert. Det ferske albumet ligger allerede an til å bli en bestselger. Utgivelsen er en storsatsing for selskapet Universal, og det nye materialet er produsert av Espen Lind. Vamp-gutta er fulle av godord hva hele prosessen med «Liten fuggel» angår.

- Jeg lærte masse av å samarbeide med Espen Lind. Han er særdeles proff og tok gode vurderinger hele veien. Han er god å lytte og fikk rett og slett fram det beste i oss, sier Øyvind Staveland.

Innspillingen av albumet, som har fått et visst livepreg, gikk i stor grad for seg Færøyene.

- Som musiker er det fint å bevege litt seg, se andre landskap, mener Staveland videre.

- Skjønt landskapet der ligner ganske mye det vestlandske, vi følte oss hjemme, supplerer Carl Øyvind Apeland.

Feminint samarbeid
Veteranene mener at det skal bli godt å komme seg ut veiene igjen med det nye materialet. Med seg både turneen og plata har de med seg den færøyske vokalisten Eivør Pálsdóttir.

- Hun har spilt i band siden 15-årsalderen, hun takler veldig bra å være «en av gutta», sier Øyvind Staveland og smiler.

Torbjørn Økland mener hun bringer inn en sårt tiltrengt feminin balanse til bandet.

- Hun er en søt, snill og flink jente, som det alltid er hyggelig å jobbe med, slår han videre fast. Og kommer en morsom turnéhistorie som knytter seg til henne.

- For et par år siden spilte vi i Grieghallen. Eivør fikk sitte backstage å spille piano, og ble frakoblet all lyd og kontakt med omverden mens hun satt der. Følgelig dukket hun ikke opp scenen da hun skulle, vi glemte at hun ikke var koblet til callingsystemet.

- Og da var det for sent. KORK hadde allerede dratt i gang og spilt innledningenet par ganger. Odin tenkte kjapt heldigvis, og begynte å synge. Det var jo hans låt, han kunne den godt. Og inn fra sidelinjen kom etter hvert Eivørsom om ingenting hadde skjedd. Det ble en søt duett, og publikum merket ingenting, ler Økland.

Bilettsalget til konsertene går det suser. Derfor turnerer de videre i februar neste år.

- Innstillingen vår er at vi gir alt hvert sted vi er. Vi er bortskjemt med et fantastisk publikum over hele landet, og vår jobb er å dem til å føle seg vel, avslutter Torbjørn Økland.

(NTB)

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Rift etter Vamp»