Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Føling i fjøren

Faksimilie Bergens Tidende 20.10-2012

Vestlandet in a nutshell

Vamp dorger rundt i trygge farvann sitt niende album. «Liten fuggel» handler mye om fugl og sjølivbåde i direkte og overført betydning. Fandenivoldskheten fra tidligere plater er nesten borte, men til gjengjeld har bandet et sterkt grep rundt de gode melodilinjene. Med hele fire vokalister i besetningen blir det også rikelig med variasjon her, samtidig som uttrykket sett under ett er helhetlig.

Albumet fungerer best når Vamp tar steget inn i det dystre og dunkle. «Benonis voggesang » sleper seg elegant gjennom et massivt tablå av skjelvende gitarer og nervøs perkusjon. Denne uroen kontres godt av myk, elegant melankoli med den stillferdige «I min sørgebåt» og den solrike, energiske «Sjel, men ingen skjorta».

den andre siden søker bandet mer mot trygge bukter enn mot krevende hav sin musikalske seilas. mange måter føles platen som en guidet båttur gjennom skjærgården: Man får fra land presentert en smak av tradisjonsrik musikk med sjel, men musikken lokker aldri sterkt at man vurderer å sette sjøbein underveis. Det er like greit å bare gli sakte forbi. «Liten fuggel» er en koselig og trygg utgivelse, som innimellom gir små glimt av et band som ikke har glemt hvordan det ekte Vestlandet låter.

Petter Lønningen

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Føling i fjøren»