Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Redd for å bli helt Korka

Faksimilie Dagbladet 19.10-2012

Siden 2006 har Vamp samarbeidet med Kringkastings-orkestret (Kork) .Så fikk Øyvind Staveland nok, og vender nå tilbake til klassisk nedstrippet visefolk.

Med flere hundre tusen solgte plater er Vamp blant de aller mest populære voksenpopband, i samme divisjon som Bjørn Eidsvåg og Hellbillies.

- Det har vært mye Kork de siste åra, sier Vamp-sjef Øyvind Staveland.

Det har resultert i albumet «Liten fuggel». Singelen med samme navn har herjet hitlistene de siste månedene.

Espen Lind
- «Liten fuggel» har gitt oss fantastisk god drahjelp fram mot albumslippet, sier Staveland.

Han får ikke fullrost Vamps nye produsent, den ikke ukjente popstjerne Espen Lind. Et litt underlig valg, det er Vamp enig i. Men da plateselskapet foreslo ham, var det ingen som hadde innsigelser.

- Espen har gjort oss bedre. Det har vært et lykkelig valg, sier Staveland.

Han beskriver bandets niende studioalbum som en mer minimalistisk og stramt redigert utgivelse. Han sammenlikner den med debuten «Godmorgen, søster» og «Siste stikk».

Hyller Erik Bye
Vamp hyller bautaen Erik Bye albumet ved å spille en av hans mindre kjente sanger. I forbindelse med en innsamlingsaksjon for noen år siden, gjorde Vamp sin versjon av «Ole vise».

har den har vokst seg fram og funnet sin plass plata - også takket være Espen Lind.

- Vi møtte Erik Bye mange ganger, og vi snakket om et samarbeid. Men hver gang kom det noe i veien. Nå er det for seint, sier Staveland, litt trist over at han aldri fikk samarbeidet med en av landets største kulturpersonligheter.

Mindre fyll
Om to uker legger Vamp ut på en omfattende turné, som teller flere opptredener enn dager: 50 spillejobber på 40 døgn. Bandet er forberedt på hard jobbing. Det stopper ikke der. På nyåret fortsetter bandet å legge landet under seg, men da fra Midt-Norge og nordover.

- Det er mye snakk om artistfyll og artistmyter. Man orker ikke et slikt tempo dersom man misbruker alkohol og rus, sier Staveland.

Han mener bransjen er mer edruelig nå enn for 30 år siden.

- Artister har lett tilgang til alkohol, men det har da folk flest, også. I et band tar man vare på hverandre, kanskje det er tøffere å være soloartist.

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Redd for å bli helt Korka»