Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Slapp «Liten Fugl» på fjellet

Faksimilie Karmsund 5/8-2011

Responsen på «Liten Fugl» har vært formidabel så langt på Vamps sommerturné. Etter 14 dagers ferie er de igjen klare for sommerkonserter.

Mens andre nøt sommeren og ferie i solstol, dro Vamp-besetningen en 16 dager-på-rad sommerturné. Før de innvilget seg en 14 dagers ferie, stoppet Vamp Fjellfestivalen i Åndalsnes en scene langt oppe i fjellheimen lørdag 16. juli. Der gikk de og minglet blant de vel 1500 publikummerne som hadde tatt turen til Bøstølen i Innfjorden, før de sjarmerte fra den stilasriggede scenen.

Det ser ut som dere har det fint at vi har lyst å komme ned og sette oss, åpnet Øyvind Staveland til familiene som hadde slått seg ned og nøt kveldsstrålene fra sola med sveler og rømmegrøt fanget.

Deretter trollbandt Vamp dem i de trolske omgivelsene. Fra første tone av 13 Humler og i en videre musikalsk reise gjennom en bukett av Vamps store, kvalitative repertoar. Det var knyst og vuggende blant publikum de rolige sangene som Kim du va? og klapping og allsang under de mer fartsfylte låtene som Ta meg med. Midtveis i konsertene kom Odin Staveland fram og sang den helt nye Vamp-låten Liten Fugl. Publikum svarte sporenstreks med begeistrende applaus. Litt senere kom Odin Staveland for å framføre Tvangstankar.

– Han har selv skrevet tekst og melodi, og han er den eneste i bandet som forstår den, humret pappa Øyvind da han introduserte Odin.
Under Hønsahus dukket musikerkollega Lars Jones opp i lufta. Han hadde hoppet fra et fjell og kom seilende ned en paraglider og landet like ved scenen.
Stående ovasjoner fra publikum fikk Vamp til å hente fram Månemannen og Lille Fugl som ekstranummer. Et fornøyd publikum i Møre og Romsdal gikk ned fra fjellet full av musikk med haugesunds språkdrakt.

Lysere repertoar
Selv etter 16 dager farten i strekk med konserter blant annet i Egersund, langs Oslofjorden, Lindesnes, Skånevik, Aurland, Fjærland og Åndalsnes Vamp-gjengen ut til å trives i lag.

Det har bare vært kos hele tiden. Gøy å spille utekonserter med flott publikum og fantastiske omgivelser. Ute blir det en litt annen greie enn vi er vant til. Varmer gjerne opp en hytte i idylliske omgivelser med nytraktet kaffe i hendene. Herlig, smiler frontvokalist Paul Hansen, som også hadde samboer Silje Rundhaugen Tesaker med seg den ene uken. Han føler de har truffet med repertoaret.

– Masse folk og bra respons over alt, også den nye låten Liten Fugl. sommerturneen har vi ellers lagt opp til et lysere og lettere repertoar der folk ofte blir med allsang. Det er bare fint. Sommer gjør folk lykkelige, og da er vi lykkelige, forteller vokalisten, som virket tryggere og løsere i rollen enn tidligere. De er bevisst at det ikke skal rutine i konsertene.

– Vi håper å gi folk den gode konsertopplevelsen de forventer. prøver vi å skape nye øyeblikk, og gjør små ting hele veien. Det kan være å spille en litt annen melodilinje. Kanskje ikke noe publikum merker, men ting som skaper god stemning mellom oss, beskriver Paul Hansen, som gledet seg til 14 dager ferie i Hellas med samboeren og Jo Nesbø.

Det er blitt en slags tradisjon å ligge en strand i Hellas og lese en bok av Jo Nesbø. Avslappende med litt lett krim. Blir nok deilig og inspirerende, drømmer han.

Sildajazz og nye ting
Vel tilbake venter nye utsolgte konserter. Først litt Østlandet, før Sildajazzen venter.

Gleder meg til å spille Tønneloftet Staalhuset. Det blir nok stas, sier Hansen om de tre utsolgte konsertene 11.-13. august.
Til høsten begynner Vamp-gjengen smått å i studio igjen for å spille inn nye ting.

– Vi har jobbet fram noe, men det er vanskelig å si når vi er klar med et nytt album. Det går nok minst et år før det ligger klart. Antakelig lenger tid, tror vokalisten som også ga ut albumet Sound of A New Day med Cortina i vår.

har jobben min vært Vamp-vokalist i tre og et halvt år, og det går fint å kombinere med Cortina. Jeg har lyst å gjøre mer med bandet og bygge det opp over tid, avslutter Paul Hansen.

Dette spilte de
13 Humler
Ta meg med
Kim du va?
Sommerjenta
Ingeborg
bredden
Liten fugl
Lindehålsma’en
Sitte å tenke
Men går eg øve engene
Tvangstankar
Nok en sang om havet
Vise om våren
God morgen, søster
Hallo, Adjø
Hønsahus
Brista eller bera
Tir’na Noir

Ekstranummer:
Månemannen
Liten fugl

Les hele anmeldelsen hos Karmsund

Les anmeldelsen som pdf

5 kommentarer til «Slapp «Liten Fugl» på fjellet»

Hva synes du om «Slapp «Liten Fugl» på fjellet»