Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

1200 på konsert med Vamp

Faksmimilie Åndalsnes Avis 19/7-2011

Suksess. Konserten med Vamp på Bøstølen kan ha samlet så mange som 1200 tilhørere. Norsk Fjellfestival og arrangører i Innfjor den innkasserte en kjempesuksess.

Aldri har flere mennesker overvært en friluft skonsert i Rauma – et arrangement i Raumas fjellheim. Folk kom fra fjern og nær for å overvære Vamps konsert Bøstølen. Og undervegs i konsertenble det stadig flere blide ansikt er å se.

For det første ble turen til fjells en opptur i ordets rette betydning. Tilretteleggingen med scene lavt i terrenget og publikum hauger og skråninger rundt om, ut til å fungere til alles tilfredshet.

Medbrakte strømaggregat sørget for rikelig med elektrisitet. Lyden, blant annet, sto til meget pluss. Og sist, men ikke minst; Vamp sto til forventningene.

13 humler

Fra de dro i gang konserten med «13 humler» til de kunne avslutte med et nummer de har øvd inn undervegs i sommerturneen, kunne tilhørerne oppleve både gamle/velkjente og nye sanger gruppas repertoar.

«Ta meg med» og «Månemannen», sto begge kjøreplanen. Det skulle forresten bare mangle. Det er et folkekrav å oppleve stadige gjenhør av disse to.Det samme gjelder sangen om «hu Ingeborg» – denne jenta i diktet som «sku ha hett Ingeborg, Ingeborg».

«Men går eg øve engene», er også blitt et fast nummer gruppas konserter. Det, som opprinnelig har et svensk opphav, lar seg definitivt høre også i haugalandsk språkdraktbedre til og med.

Det samme gjelder «Tir n’a Noir » – dette diktet av Kolbein Falkeid som er tonesett av Vamps egen Øyvind Staveland.

Ekstranummer

De sa de skulle avslutte med den stemningsfulle sangen, Vamp. Men publikum var ikke enig. Til stående klapp og jubel, måtte haugesundingene igjen entre scena. «Månemannen», var bare den første av i alt tre ekstranummer Bøstølen.

Folk lyttet. Folk sang med. Folk levde seg inn i ord og toner. De har ord og toner å leve seg inn i,Vamp.

Varme ord. Varme toner. Ei språkdrakt som gjør at ord og toner smelter sammendet står liksom til en stemningsfull kveld i fjellet. Som hun sa en av mange publikummere:
Denne musikken i kombinasjon med suset fra elv og fjell. Kan det være bedre!

Sjøl Vamps nestor, Øyvind Staveland, lot seg påvirke av stemningen Bøstølen.

– En flott arena og et fantastisk publikum, sa han etter at ekstranumrene var over.

Bøstølen som konsertarena besto eksamen og vel det. Mange var det som tok med seg en uforglemmelig opplevelse ned igjen fra Innfjordsfjellet denne lørdagskvelden.

Men er maks kapasitet for Bøstølen som samlende arena nådd med dette arrangementet? Endre Engen, leder for arrangementet mener ikke det.

Det var mye biler og folk her i dag. Men jeg tror vi kan ta imot enda flere, sier Engen.

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «1200 på konsert med Vamp»