Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Nok fest nå

Foto: VIDAR LANGELAND (Arkivfoto)

2011 fyller Vamp 20 år som plateartister. Dropp den storslåtte feiringen.

Øyvind Staveland kan mistenkes for å ha blitt konstant stormannsgal når Vamp for andre gang på fire år pynter seg med Kringkastingsorkesteret på turné. Vakkert og storslått, men i perioder blir lydbildet overlesset med for mye musikalsk staffasje.

Et unødvendig grep på den aktuelle liveplaten og turneen er færøiske Eivór Pálsdóttir (for kvelden antrukket i gullkjole) som kveler elementer av det som er ryggraden i Vamp; inderligheten og ærligheten i de vakre tekstlinjene sunget på en av de mest sangbare dialektene i landet.

Vamp går offensivt ut i Grieghallen med de to hvasseste fra 2008-albumet «St. Mandag»; «Ta meg med» og «Velkommen inn» før halvanonyme «Ferskenblomsten» fører publikum inn i en strålende kontant «Ingeborg». Balladen «På Bredden» blir oppstykket av at man sitter og lurer på hva i all verden haugesunderne tenkte på da de dro inn Pálsdóttir på gebrokkent haugesundsk når det bugner av andre opplagte kandidater.

Hva med å forsøke å lokke sambygdingen Susanne Sundfør med på laget? Da kunne Vamp kanskje eskalert sin enorme publikumstekke langt inn i indierekkene også. Men for all del, gruppen som man skal være rimelig kranglevoren eller hipsterkynisk for å mislike, stråler fremdeles.

En av styrkene med «I full symfoni 2»-konsertrekken er at bandet brukte opp brorparten av publikumsfavorittene på «I full symfoni 1». Det tvinger frem mer ukjente, men slitesterke og imponerende solide live-låter som «Gla i deg» og «Men går eg øve engene». Aller best er likevel debutalbumets «Til minne om» med Odin Staveland på vokal. Nedstrippet lydbilde og bånn ærlige Kolbein Falkeid-ord.

Som kveldens siste kommer oppskriftsmessig «Tir n’a Noir» og «Månemannen». Et mektig punktum, men jeg frykter at Vamp i 2011, når bandet feirer 20 år, staser seg opp igjen og hanker inn et kobbel med gjesteartister i en grandios feiring. Hvorfor ikke ta det hele litt nedpå igjen? Det er nok fest nå.

Les hele anmeldelsen hos BA

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Nok fest nå»