Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Litt korkete for Vamp

FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

TENKE DET, ønske det, ville det - men gjøre det! De færreste norske pop- og rockeband har råd til å dra på turné med et fullt symfoniorkester i reisefølget. For de fleste blir slikt bare en fjern, våt drøm. Men haugesunderne i Vamp gjør det - for andre gang i løpet av få år. Og nok en gang er det Kringkastingsorkesteret, eller Kork som det ofte kalles, som er med på reisen. Utsolgte hus overalt, selvfølgelig også i Grieghallen i går kveld.

PROGRAMMET besto i all hovedsak av et skjønnsomt utvalg fra Vamps to samarbeidsplater med Kork, «I full symfoni» og «I full symfoni II» Sistnevnte, som ble tatt opp på Rockefeller i vår, kom ut for kort tid siden.

Selvfølgelig blir det både pompøst og svulstig til tider, men langt fra så ille som en skulle frykte. Mektig er vel kanskje et like riktig uttrykk å benytte. Men selv om Vamp er et glimrende band, og Kork er et eminent symfoniorkester, betyr det ikke nødvendigvis at kombinasjonen blir dobbelt så bra. Et av konsertens desidert beste øyeblikk var faktisk «Til minne om» fra Vamps første album. Toraders trekkspill, piano og vokal - jo enklere, jo bedre.

Men det begynte ikke helt godt.

VAMP HAR ALLTID lagt vekt på - og er kjent for - sine gode tekster. Men på de to første melodiene «Ta meg med» og «Velkommen inn» ble Pauls Hansens vokal sterkt overdøvet av orkesteret. Kanskje var det anmelderens plassering i salen som gjorde utslaget, men i stedet for et lydbilde fullt av detaljer ble det et eneste øs. Heldigvis kom det seg betraktelig da tempoet ble roet ned på tredje låten «Ferskenblomst». Her kom symfoniorkesteret til sin rett, og tilførte en ny dimensjon som Vamp ikke ville klart på egen hånd.

UTOVER I KONSERTEN skulle balansen mellom Vamp og Kork bli et problem. For det hjelper lite med spesialskrevne orkesterarrangementer når band og symfoniorkester forsøker å slåss om oppmerksomheten. Noe som ble altfor tydelig straks det ble litt trøkk fra scenen. Men da Øivind Staveland sang «En annen sol» med bare Kork som backing, fungerte det som en drøm.

- En blanding av hulder og engel, kalte Øivind Staveland kveldens gjesteartist, Eivør Pálsdóttir fra Færøyene. En sangerinne med solid karriere bak seg, som også ser ut til å få seg en tilhengerskare her til lands. Foruten å bidra på noen av Vamps låter gjorde hun også sin egen melodi «Nu brænner tu i mær» på sitt morsmål. Sterkt og med en fantastisk stemme. Og selvfølgelig var Pálsdóttir også med på «Tir n´a Noir», som avsluttet konserten - før ekstranummeret med «Månemannen».

Vamp og Kringkastingsorkesteret spiller to konserter i Grieghallen i kveld

EINAR ENGELSTAD

Les hele anmeldelsen hos BT

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Litt korkete for Vamp»