Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp i full symfoni med vokalist Eivór

Foto: Sara Johannessen, Scanpix

Jeg skulle likt å ha sett den artisten eller det bandet som sier nei til å opptre med Kringkastingsorkesteret når de blir spurt, sier Vamps Øyvind Staveland.

Onsdag og torsdag skal over 4000 publikummere høre og se Vamp og Kringkastingsorkesteret (Kork) gjennom fi re utsolgte konserter i Stavanger Konserthus. Vamp-sjef Øyvind Staveland går på en ny runde i full symfoni med stor glede og lave skuldre.

– Når vi går på en turné med Kork for andre gang, er det også fordi vi synes det var så vellykket sist. Og selv om vi fi kk mye oppmerksomhet, ble det bare 10–15 konserter til sammen. Da vi skilte lag den gang, var vi enige om å prøve å gjøre noe mer senere. Og når et stort    symfoniorkester som Kringkastingsorkesteret spør om vi vil spille med dem, er det veldig lett å si ja, sier Staveland til Rogalands Avis.

CD, LP og DVD
CD-versjonen og LP-en fra to «I full symfoni»-konserter på Rockefeller i Oslo er for lengst ute i regi av NRK. Nå er også DVD-versjonen sluppet. Lørdag ble det sendt innslag fra innspillingen på NRK i beste sendetid.

Nytt er Vamps samarbeid med den færøyske vokalisten Eivór Pálsdóttir (27), som er med både på album og turné.

– Det er skummelt å skulle gjenta dette, men etter at vi traff Eivór, ble det enda mer aktuelt. Eivór tilfører oss en helt ny lyd, hun synger på en helt annen måte. Det fungerer kjempebra. Hun løfter oss opp et hakk, og har en innlevelse og en tilstedeværelse som er helt unik, forklarer Staveland.

Duetter og solo
Musikken er hentet fra Vamps utgivelser de siste 15 årene, og er arrangert på nytt for Kringkastingsorkesteret. Pálsdóttir gjør både duetter med Vamps vokalister og egne soloframføringer av kjente Vamp-låter.

Turnéåpningen var fredag i Trondheim. Staveland sier at han og resten av Vamp er langt mer komfortable med å ha et symfoniorkester i ryggen nå, enn under turnéåpningen sist.

Har roen
– Første gangen var det ganske annerledes. Vi var 5–6 musikere som spilte litt på intuisjonen, og som kjenner hverandre svært godt. Så fi kk vi musikere, som spiller med noter og dirigent, i ryggen. Det har vært en tilvenningsprosess, men nå har vi skuldrene relativt lavt senket, sier  Staveland.

– Det er over 4000 som skal se dere, bare i Stavanger?

– Det er helt fantastisk. Vi har alltid blitt møtt med entusiasme i Stavanger, svarer han.

Stein Roger Fossmo

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Vamp i full symfoni med vokalist Eivór»