Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Magiske Vamp

Foto: Sunnmørsposten

Vamp gjentok suksessen fra 2006, og inviterte til ny konsert med Kringkastingsorkesteret. Denne gangen med ny vokalist og en færøysk «hulder».

Med fullsatt Sunnmørshall fanget Vamp og Kringkastingsorkesteret publikum fra start til slutt. Turneen går under navnet «I full symfoni II,» som også er navnet på Vamps plateaktuelle cd. Konsertene strekker seg gjennom Trondheim, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger, Oslo,  Larvik og Longyearbyen. Et rekordstort antall billetter er revet vekk, og det blir nærmest fullt hus på alle konsertene.

I løpet av konserten fikk publikum høre både kjente og kjære sanger fra Vamps repertoar. Sangene var en fin blanding av folkemusikk, kombinert med viser og rock. Favorittene «På Bredden» og «Tir n´a Noir» ble sunget av Vamps nye vokalist Paul Hansen og gjesteartist Eivør Pálsdóttir.

Øyvind Staveland briljerte under konserten både med fele, bratsj, trekkspill, fløyte, men også som vokalist. Sønnen Odin Staveland fikk også prøvd seg som vokalist, blant annet under sangen «Tvangstanker.»

Trolsk. Under konserten uttalte Eivør Pálsdóttir at hun var glad for å være med på reisen til Vamp og Kringkastingsorkesteret. Pálsdóttir fremførte også noen av sine egne sanger, som «Nú brenner tú í mær.» En sang Pálsdóttir skrev som sekstenåring, da hun hadde kjærlighetssorg
i hele to dager.

–Hun er en fantastisk fin blanding av en huldra og en engel, beskrev Øyvind Staveland.

Kringkastingsorkesteret (KORK) leverte maks, med dirigent Nick Davies i teten.

– Det er stas for Kringkastingsorkesteret å spille sammen med Vamp, uttale dirigenten under konserten.

Allsang. «Har dere lyst til å synge?» spurte Staveland publikum mot slutten av konserten. Det ville publikum, og det ble allsang under refrenget på «Til havs, Sao Raphael.» Avsluttingsnummeret ble storsuksessen «Månemannen,» og ikke overraskende ble det stående applaus av publikum.

INGRID AARSETH JOHANNESSEN

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Magiske Vamp»