Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Knallstart for Vamp og KORK

Med nesten alle konserter for lengst utsolgt, fikk Vamps nye turné med KORK en knallstart i Trondheim. Her kan du se klipp fra konserten og intervju med Vamp!

Over tre tusen mennesker fra fjernt og nært samlet seg fredag kveld i Trondheim Spektrum med skyhøye forventninger og ett eneste ønske: å se den første konserten i Vamps nye turné sammen med Kringkastingsorkestret.

– Vanligvis går vi og surrer på scenen for oss selv, men med KORK har vi plutselig hatt femti-seksti mann i ryggen som vi ikke ser og som spiller etter noter og dirigent. Det har vi lært masse av, spesielt det med å jenke seg etter de andre på scenen og føye seg inn i det totale lydbildet, sier «Vamp-sjefen» Øyvind Staveland til NRK.no.

Vamp og KORK - Nick Davies (Foto: Ana Leticia Sigvartsen/NRK)

Dirigent Nick Davies leder KORK under turnéen med Vamp.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen/NRK

 

Fant tonen igjen

Vamp og KORK - Øyvind og Paul (Foto: Ana Leticia Sigvartsen/NRK)

Øyvind Staveland og Paul Hansen under lydprøven foran konserten i Trondheim.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen/NRK

Det var i suksessturnéen «I Full Symfoni» fra 2006 at publikum først fikk se Vamps visepop skrudd opp til maks styrke ved hjelp av KORKs mektige ensemble.

Det året solgte de intet mindre enn 150.000 eksemplarer av platen og 20.000 DVDer, og samarbeidet ga Vamp sin femte Spellemann.

Se Vamp spille åpningslåten «Ta meg med» sammen med KORK:

 

 

Fire år senere har Vamp og KORK igjen funnet tonen. I april ble opptakene til oppfølgeren «Vamp i Full Symfoni II» gjort på Rockefeller i Oslo. Med seg hadde de den færøyske sangeren Eivør Palsdottir, som nå også er en del av norgesturnéen.

KORK og Vamp - Eivør og Paul (Foto: Ana Leticia Sigvartsen/NRK)

Eivør Palsdottir og Vamps Paul Hansen

Foto: Ana Leticia Sigvartsen/NRK

Platen ble lansert i slutten av oktober. Seks av de femten låtene er hentet fra Vamps 2008-album «St. Mandag». Palsdottir fremfører også en av sine egne låter, «Nu brennur tu i mær».

Vi har lett etter sanger som vi trodde kunne passe henne bra, så hun har absolutt påvirket låtvalget og dramaturgien i konsertprogrammet, sier Staveland.

Pangstart på turnéen

Konserten i Trondheim var kickstarten på Vamps og KORKs norgesturné, og i går fikk de spille foran en proppfull sal av begeistrede tilskuere.

– Det er alltid ekstra nerver på den første konserten i enhver turné. Det er både gøy og skremmende, det er mye på en gang, sier bassist Carl Øyvind Apeland rett før han inntar scenen.

Et rekordstort antall billetter til resten av turnéen er for lengst revet vekk. Det er dermed duket for fulle hus også i Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger i uken som kommer.

26. november spiller de i Larvik, og dagen etter runder de av i selveste Oslo Spektrum.

Med så mange utsolgte konserter og tusenvis av fornøyde fans, utelukker ikke Staveland at det kan bli flere turnéer med KORK i fremtiden:

– Det er ingen grunn til å slutte å gjøre ting som fungerer bra. Vi takker gjerne ja igjen dersom vi blir spurt, beroliger han.

Se innslaget på nrk.no

Hva synes du om «Knallstart for Vamp og KORK»