Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp kler storformatet

Vamp i Full symfoni II. Terningkast 4

Vamp og KORK har igjen klart å lage en musikalsk fest.

Vamp vet hva suksess er, men også at den forplikter. Derfor er ikke I full symfoni II blitt en ren kopi av 2006-prosjektet I full symfoni med Kringkastingsorkesteret. Kun avslutningssangen «Tir n'a Noir» er med begge steder.

Selv om både den musikalske gløden, den felles forståelsen om hva de vil oppnå og det finmaskede samspillet er gjenkjennelig er stemningen gjennomgående noe annerledes.

De har vektlagt andre sider i arrangementene. Sist var det energien og det rytmiske drivet som fanget oppmerksomheten sterkest. Denne gangen er det store musikalske panoramaet som utmeisles. Samtidig er gruppens sanger så sterkt forankret i det opprinnelige banduttrykket at nye arrangementer krever at melodiene tilføres noe nytt.

Arrangørene har klart å utvide horisonten, men lykkes ikke hele veien. Galskapen og det frenetiske i «Tvangstanker» er i denne tapningen blitt alt for temmet, mens «Til havs, Sao Raphael!» er blitt litt for mye Kaptein Sabeltann.

Styrken til denne oppfølgeren er de nye vokalistene, først og fremst færøyske Eivør Pálsdóttir og Vamps egne Paul Hansen og Odin Staveland, men også Halvar Djupviks operastemme på «St. Mandag». Selve juvelen i miksen er «Et nytt land», som er blitt særs vellykket med Eivør Páldóttirs varme og følsomme stemme som veiviser. Det hele er så sobert og vakkert fremført at denne sangen alene gir prosjektet mening.

Sammen solgte de 150 000 plater og over 25 000 konsertbilletter i 2006. Derfor er det forståelig at de gjør en oppfølger og lykkes nesten hele veien.

Les hele anmeldelsen hos Aftenposten

Hva synes du om «Vamp kler storformatet»