Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vakkert og vitalt

Vamp i Full symfoni II. Terningkast 5

Vamp beviste for fire år siden at musikken deres tåler symfonisk innpakning. Det samme inntrykket sitter jeg igjen med etter å ha lyttet til oppfølgeren, «I full symfoni II».

Når symfoniorkester og band møtes, kan det lett bli pompøst og svulstig. Så ikke her. Kringkastingsorkesteret (Konk) og Vamp står godt til hverandre. Arrangementene er jevnt over spreke og vitale.

Den færøyske vokalisten Eivør Palsdottir bidrar i sterk grad til det gode resultatet. Hun har en flott og særpreget stemme, og synger like gjerne på morsmålet som på kav haugesundsk.

Til dette albumet har Vamp plukket låter fra hele platekarrièren, som startet med «God morgen søster» i 1993.

Jeg skulle gjerne ha hørt et par nye sanger, men det må jeg vente med til 2012 da bandets neste soloalbum kommer. Forhåpentligvis også da med Eivør Palsdottir på vokal.

«I full symfoni II» består av 15 låter. En av dem, «Tir n'a Noir», var også med på den forrige, men så er den også Vamps signaturmelodi.

Personlig har jeg størst sans for de såre og litt melankolske balladene. Skal jeg plukke ut et par favoritter, velger jeg meg «På bredden» og «Salme i mars».

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Vakkert og vitalt»