Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamptastisk!

Foto: Paul Weaver ( Mediehuset Nettavisen Paul Weave )

Ingen grunn til å lese denne anmeldelsen. Vamps samarbeid med Kringkastingsorkesteret er så bra som du håper den er.

Da Vamp for snart fem år siden spilte inn originalen med Kringkastingsorkesteret ble det en dundrende suksess med 150.000 solgte plater. Nå gjentar Vamp-sjef Øyvind Staveland og gjengen hans suksessen.

Og for å si det med en gang, liker du Vamp, er det ingen grunn til ikke å kjøpe dette forrykende samlealbumet. Konsertopptakene gjort på Rockefeller i april er blitt til 15 Vamp-favoritter spesialtilpasset et 80 manns stort band - og én kvinne.

Denne gangen er Eivór Pálsdóttir fra Færøyene med på vokal, og låtene er valgt også med hensyn til hennes «stemme av urkraft». Eivór Pálsdóttir kan ikke et ord norsk, men synger som om hun skulle ha bodd på berget i årevis. En prestasjon bare det, men ingenting som overgår å matche de høyeste tonene fra elgitaren på «Nu brænner tu i mer». Må høres.

Samarbeidet med KORK synes å få frem det beste i Vamps noe pompøse musikkstil. Det gjør det lov å dra i gang de drøyeste vikingfilmkliskjeene, samtidig som detaljrikdommen og effektene av å ta det helt ned, som på «En annen sol», er enorm.

Og spennet fra det enkle til det enormt detaljerte, fra pompøst til yndig, fra rå kraft til ren melodi, gjennomsyrer hele innspillingen. Ikke bare låtene i mellom, men også innad i hver fremførelse.

Hva kan vi ellers si om «I full symfoni II - Med KORK»? Tittelen sier alt.

 1. Her er låtlista på «I full symfoni II - Med KORK»:
 2. På bredden
 3. Ta meg med
 4. Et nytt land
 5. Tvangstanker
 6. Gla i deg
 7. Men går eg øve engene
 8. Til havs, Sao Raphael!
 9. St. Mandag
 10. Schultz gt. 7
 11. Alt i orden
 12. Salme i mars
 13. Velkommen inn
 14. En annen sol
 15. Nu brenner tu i mær
 16. Tir n´a noir

Les hele anmeldelsen hos Nettavisen

Les anmeldelsen som pdf

1 kommentar til «Vamptastisk!»

Hva synes du om «Vamptastisk!»