Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vampete i parken

GODT OG BLANDA: Øyvind Staveland og Paul Hansen serverte blanda drops fra en lang bandkarriere. FOTO: ANNE-LISE SURTEVJU

Vamp har et stort og trofast publikum i Grenland. Med varm kveldssol og sommerstemning på kjøpet, flokket fansen seg til konserten ved Brekkestua lørdag.

Haugesund-bandet tok selv initiativ til utekonserten i Brekkeparken etter å ha hørt om spillestedet via andre. Repertoaret skulle være sommerlig, og da passet det ypperlig at augustkvelden var mild og skyfri. Med låter hentet fra flere av gruppas mange album skapte musikerne lun hygge blant de mange frammøtte.

SOLID GREP

Låter som «13 humler», «Hallo - adjø» og «Ingeborg», en av Vamps eldste låter, samt den fengende salte «Nok ein sang om havet» kom alle tidlig i en konsert som inneholdt mange ettertenksomme ballader. En liten utfordring, kanskje, å satse såpass mye på rolige partier foran et stort, øldrikkende og tidvis skravlende publikum. Det skal sies at mange så ut til å ha kommet for å lytte også.

Vamp har et godt grep om de dempa sangene, men de er herlig berusende i seg selv når de trøkker til av all kraft i sin velkomponerte miks av folk, rock og visepop. Låten «Hønsahus» har futt, og populære «Månemannen» kom som en energisk, jammende avslutning. Da var folk oppe på beina.

DEN BARE MÅ MED

Jeg vet ikke om Vamp, anført av urmedlem og multiinstrumentalist Øyvind Staveland og bandets tredje vokalist, Paul Hansen, noen gang har forlatt en konsert uten å framøre signatursangen «Tir’na Noir». Den ble i hvert fall servert på lørdag, etter at musikerne ble trampeklappet tilbake på scenen.

Utpå høsten skal bandet gi ut ny cd og dvd, og turnering med Kringkastingsorkesteret er planlagt. Dette blir neppe siste gang telemarkingene møter Vamp.

Les hele anmeldelsen hos Telemarksavisa

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Vampete i parken»