Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

En musikalsk naturopplevelse

FLOTT: Bedre turistreklame er det knapt mulig å få. Vamp på scena ved Gjendeosen - med et fantastisk bakteppe. Foto: Einar Almehagen

Få scener er mer spektakulære enn Gjende. Krydre det med musikk fra Vamp og du har en opplevelse som sitter lenge.

Men det var farlig nær katastrofe i kveld. For utescena ved Gjende er veldig væravhengig. To timer før Vamp-karene dro første strofe av "Ta meg med", striregnet det så skrøpelig at selv innfødte knapt hadde sett maken. Men da sørvestlendingene entret scena var det nesten blikkstille og regnbygene forsvant like fort som de kom.

Derfor ble det rent hyggelig den halvannen timen konserten stod på. Lyden av Vamp, bare avbrutt av små klukkende bekker som rant under medbrakte campingstoler og underlag. VIP-tribunen, som Øyvind Staveland kalte det, foran scenen minnet mest om en sump.

- Det er noken ledige her, prøvde fele- og fløytevirtuosen seg humoristisk, men folk foretrakk lyngen.

Repertoaret inneholdt alt en Vamp-fan kan ønske seg. Litt fra siste album "St.mandag" og resten fra en suksessrik karriere. "Månemannen" gjorde mektig inntrykk da Staveland frembrakte et musikalsk tordenvær på fiolinen i et mektig mellomspill. Da begynte mørket å senke seg over Gjende. Tir'na noir var første ekstranummer. Slitesterk låt, selv om kanskje en del begynner å bli lei den nå. "Våken drøm" er også en ekte Vamp-klassiker som egner seg bra på konsert. Høydepunktene var flere.

Mer i morgendagens GD

Les hele anmeldelsen hos GD

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «En musikalsk naturopplevelse»