Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp ga alt

Foto: Øyvind A. Olsen, AN

- En strålende konsertopplevelse. Slik kan Hamsundagenes åpningskonsert med Vamp i Hamarøy kirke lørdag kveld kort oppsummeres.

Haugesundbandet, som spiller folkemusikk kombinert med viser og rock, var i storform. Og de fikk publikum med seg allerede fra første låt, den rytmiske og fengende ”Ta meg med” .

Både tøft og følsomt

Gjennom drøyt halvannen time vekslet det mellom norsk/irsk folkemusikk, litt melankoli, tøffe gitar- og trommesoloer, ei rocka fele, ei følsom fløyte og energisprutende galskap. For med Vamp får du lyst til å svinge deg til. Og trampe takten.

Felespillet til Øyvind Staveland lokker fram den urnorske trangen til å slå hæla i taket. Men de seks spillemennene mestrer også stillfarne låter, slik som ”På bredden” og ”Sitt å tenke”, låter som er på grensen til det tåredryppende melankolske. Gåsehuden kom i hvert fall fram.

Trivdes med hverandre

Det var lett å se at bandet trivdes med publikum, og publikum med bandet. Da konserten og bandet forlot scenen, reiste publikum seg og klappet taktfast til bandet kom ut igjen og leverte ekstranummer til stor jubel. Et av ekstranumrene var satre og vakre ”Tir`na Noir”.

Akustikken i kirka er fantastisk og bidro til konsertopplevelsen. Gruppa består av veldig dyktige musikere som trakterer forskjellige instrumenter.

Et fyrverkeri

Vokalisten Paul Hansen har en følsom og utrolig vakker stemme. I tillegg til Hansen er også Odin Staveland på tangenter og trommer et forholdsvis ferskt Vamp-medlem.

Han er sønn til veteran og frontfigur Øyvind Staveland, og har skrevet flere av låtene bandet spiller. Kombinert med ”gammelgutta” Torbjørn Økland på gitarer, trompet og mandolin, Carl Øyvind Apeland på bass og gitar, Birger Mistereggen på perkusjon og munnharpe og sjefen sjøl, Øyvind Staveland på fele, fløyter og trekkspill, kan det ikke bli annet enn et fyrverkeri.

– Fantastisk publikum

– Hamarøy-publikummet var fantastisk. Varmt og interessert. En stor opplevelse, sier Øyvind Staveland, som sammen med de andre gutta kjørte rett til Innhavet for å overnatte. Søndag var det ny konsert i Meløy.

– Vi startet turneen på vestlandet 21. Juli, og skal holde det gående ut august, tilføyer han.

De fleste av Vamps tekster er skrevet av norske lyrikere og forfattere. Mest kjent er samarbeidet med lyriker Kolbein Falkeid. Han står for brorparten av tekstene på de tre første albumene. Det meste av musikken er skrevet av Øyvind Staveland.

Les hele anmeldelsen hos Fremover.no

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Vamp ga alt»