Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Til festivalen ved fjorden

Vamp, deLillos, gospel, rock ’n’ roll og irskinspirerte toner kan du få med deg på Bømlafjord- festivalen.

SVEIO/BØMLO: – I år samarbeider vi med krefter i Langevåg. Der blir det gospelkonsert med Cynthia Nunn fra Chicago i lag med Sør Gospel søndag 20. juni.En gang i framtiden ønsker vi å arrangere festivalen annethvert år i Buavåg eller Langevåg, forteller festivalsjef Lars Roald Kringeland.

To år har gått siden forrige gang Bømlafjordfestivalen ble arrangert. I år vil den gå fra 17. til 20. juni og er dermed utvidet til fire dager. Festivalen er såpass stor at den foreløpig stables på beina hvert annet år.

Sjøhus

Festivalen begynner så smått om torsdagen med Forteljekveld i et gammelt sjøhus i Buavåg. Fredag står deLillos på scenen med Lars Lillo Stenberg i front.

– Paddis from Hades er et haugesundband som spiller irsk musikk. The Danny Canon Show kommer fra Askøy. Et ukjent, men spennende band som byr på rock ’n’ roll, sier Kringeland.

Lørdagen fokuserer på aktiviteter for barn og Barnas festival. En ny tennisbane skal åpne der ordførerne Petter Steen og Jorun Skåden svinger tennisracketen. Kan bli en morsom match.

Vamp-kvelden

Vamp er først ut på kveldsarrangementet, en utekonsert som Kringeland regner med samler godt med folk.

– Vi har plass til 1.100-1.200 på utendørsarealet. Gunslingers er mer danseaktig musikk, et popcountryband, forteller festivalsjefen.

Bua Ungdomslag står bak festivalen med saltvannslukt og sjø-sprøyt et steinkast unna. En god del stordabuer og bømlinger tar ferjen over fjorden.

– For dem med lengre reise er det mulig å sette opp telt i Bua-våg. Både fredag og lørdag legger vi opp til returbusser til Leirvik, Aksdal og Haugesund, sier Kringeland.

20 prosent av overskuddet fra festivalen går til Redningsselskapet. Sist gang fikk Norsk Luftambulanse 20.000 kroner.

Tekst: Truls Horvei

Les hele artikkelen hos Haugesunds Avis

Hva synes du om «Til festivalen ved fjorden»