Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Gøy med solid Vamp

Ett år er gått siden denne anmelder hørte Vamp på Byscenen. Da presentere bandet det nye materialet fra «St. Mandag» og vokalist Paul Hansen. En flott konsertopplevelse. Det svingte av Vamp. Det gjør det fortsatt. Haugesunderne har spilt landet rundt og har sceneerfaring så det monner. I går kveld inntok bandet Festiviteten med et publikum i alle aldre, og gjorde et bunnsolid inntrykk.

Vamp har kvalitet i alle ledd, og veksler elegant mellom rolige og mer rytmiske låter. Og et lyssetting som er proff til fingerspissene. Heldigvis fikk vi oppleve et band som ikke har gått lei. Tvert imot gløder gjengen. «På bredden» fra siste album åpnet konserten. Deretter fikk vi servert 19 sanger, pluss to ekstranumre. Hovedvekten av materialet var fra «St. Mandag», men selvsagt vartet Øyvind og Odin Staveland, Torbjørn Økland, Calle Apeland, Birger Mistereggen og Paul Hansen opp med klassikere som «Ingeborg», «13 humler», «Hallo – Adjø» og «Tir n'a Noir».

Mine favoritter i går kveld var «Hønsahus» med allsang fra salen, en rockete «Alt i orden» med innlagt trommesolo og «Månemannen» der Staveland briljerte på fiolin.

Vamp er den norske folkrockens slitere og såpass perfeksjonister at noe «uperfekt» og virkelig overraskende må til for å gi full pott. Men bevares: Gøy var det, en solid femmer på terningen.

Anmeldt av Truls Horvei

Les hele anmeldelsen hos Haugesunds Avis

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Gøy med solid Vamp»