Vamp p Nett: Vamp p Spotify Vamp p Wimp Vamp p iTunes Vamp p Platekompaniet Vamp p 7 digital Vamp p Facebook Vamp p Twitter Vamp p YouTube Vamp p EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Lp og kjp!

Sist mandag slapp haugesunderne i Vamp sitt ellevte album. Guttene har solgt 600.000 album, mottatt fem Spellemannpriser, Prysenpris og en hel haug med platinaplater, dobbelt- og trippelplatina. Man har alts all grunn til ha hye forventninger til bandet fra sildabyen ogs denne gangen.

Trekløveret Øyvind Staveland, Torbjørn Økland og Carl Øyvind Apeland har alle vært med fra starten i 1991 og danner grunnstammen og utgjør kontinuiteten i bandet. På det nye albumet har de tatt med seg ny vokalist; tjuesju år unge Paul Hansen. Odin Staveland (22) bidrar på tangenter, trommer og perkusjon. Han har også en finger med på flere av komposisjonene. Kringkastingsorkesteret – KORK – har lånt bort Birger Mistereggen for å spille perkusjon, trommer og munnharpe.
 
”St. Mandag” består av tretten nye låter. På åpningskuttet ”Velkommen Inn” (som er sluppet som første singel fra platen), har vært spilt mye på radio i sommer. Dette er uten tvil Vamp. Det swinger som vanlig fra første strofe, og vi vet liksom hva vi har i vente.” På Bredden”, som er singel nummer to, er rett og slett en nydelig låt. Nyervervet vokalist Hansen synger vakkert og melodien er klassisk Vamp. Begge singlene er for øvrig komponert av unge Odin Staveland. ”Ved Pianoet/Konkylie” – to dikt av Harald Sverdrup tonsatt av Øyvind og Odin Staveland – er også klassisk Vamp; altså både vakkert og vàrt. Paul Hansen har komponert ”Ta Meg Med” (tekst av Ingvar Hovland). En klassisk Vamp-låt som vi alle kan like. På nydelige ”St Mandag” deler Odin Staveland sine tanker om mandagen med oss. Øyvind Staveland har tonsatt diktet ”Alt I Orden” av Harald Sverdrup. Her er gutta på rockeren og det swinger så det holder.
 
Resten av albumet holder samme gode kvalitet, og denne anmelder kan ikke annet enn å konkluder med at Vamp – nok en gang – har levert et helstøpt album som garantert vil glede fansen. Løp og kjøp!
 
Anmeldt av Ole Petter Sæbø

Hva synes du om «Lp og kjp!»