Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Usannsynlig vakkert

Vamp har holdt koken siden 1991, men har klart det kunst­stykket å beholde den typiske Vamp­sounden uten samtidig å kun reprodusere seg sjøl.

Denne gangen er det ungdommene Odin Staveland (22) og Paul Hansen (27) hentet inn. Begge bidrar med låter - Odin Staveland (sønn av Øyvind) står bak fem av dem og viser at han er et talent utenom det vanlige.
Her trår han for eksempel til med den sugende åpningslåten «Velkommen inn» og den usannsynlig vakre balladen «På bredden».

NY VOKALIST: Paul Hansens stemme gir Vamp enda flere strenger å spille på, og han kan også lage låter. Trommis Birges Mistereggen holder tilbake når han skal, og slipper seg løs når han skal.
Og gamlekarene?
Vamp-sjef Øyvind Staveland er ikke redd for å slippe andre til, men viser at han fortsatt er på hugget.
«Natt i Mathare» er et selvopplevd møte med fattigdommen i Nairobi, mens samarbeidet med Kolbein Falkeid i «Velsigne deg» setter vår egen rikdom i et grelt lys.

KLASSIKER: Carl Øyvind Apelands bass romler, gynger og svinger, mens Torbjørn Øklands mange strengeinstrumenter som vanlig finner sin plass der de er mest effektive i en låt.
Her får han heldigvis trø litt til med Statocasteren også.
Det røsker opp i Vamp-landskapet, og det trengs, det også. «St. mandag» har tekster godt over gjennomsnittet, sterke og vakre melodier og alt er fremført av fremragende musikere.
En ny Vamp-klassiker er født.

Per Randers Haukaas

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Usannsynlig vakkert»