Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp hyller mandagen

Mandager oppleves ofte som tunge og vanskelige, men Vamp vil det annerledes. Bandets ellevte plate, «St. Mandag» er en hyllest til ukas første dag.

Det var sønnen til Vamp-sjef Øyvind Staveland, Odin (22), som kom med platetittelen - et navn som hele bandet raskt bifalt. Mange vil sikkert tenkte på Metallica og albumet «St. Anger» - kan Vamp være påvirket av heavybandet?

- Nei, «St. Mandag» har ingen ting med Metallica å gjøre, sier Odin Staveland.

Øyvind Staveland (48) forteller at plata og tittelen er en hyllest til mandager - en dag som ufortjent har fått stempelet som blå, tung og trist. En mandagsbil er jo et skjellsord.

- Mandag er også starten på noe nytt. Forrige uke er tilbakelagt, det er anledning til å se framover. Det ligger nye muligheter i en mandag.

Nye muligheter
- Slik er også «St. Mandag» for oss også, ei plate og ei tid med nye muligheter.

Etter bruddet med vokalist Vidar Johnsen for et par år siden, gikk Vamp i tenkeboksen. Staveland hadde ingen klar idé om hvor veien videre skulle gå.

Veldig engasjerte
Bare tre originalmedlemmer er tilbake: Øyvind Staveland, Thorbjørn Økland og Carl Øyvind Apeland. Vamp har fått friskt blod i venene med Odin Staveland, Birger Mistereggen (Kork) og vokalist Paul Hansen (Cortina).

- Det var viktig for oss å få ny input etter en pause og utskiftninger.

- Nå låter vi mer direkte enn noen gang, og er veldig engasjerte.

Vi tenker mer kontrast enn en rød tråd i musikken, sier Staveland, som er enig at det ligger en ulmende, underliggende uro i deler av musikken.

15 år er gått siden Vamp spilt inn sin første plate. På den tida er bandet blitt blant Norges mest populære. Gutta roser sin nye vokalist for hans ujålete måte å synge på, og avviser at det er noen uvennskap mellom dem og den forrige, Vidar Johnsen.

En hektisk tid står foran Vamp. 29. oktober er det turnéåpning i hjembyen. 50 konserter fram til midten av desember er første av tre-fire økter, som avsluttes sommeren 2009.

Hva synes du om «Vamp hyller mandagen»