Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp på sikker grunn.

Vamp åpner sin nye cd med «Velkommen inn», en låt som nesten kunne vært spilt inn av Kaizers Orchestra. Det er en sang der «satan går med høge heler». Dernest den stillferdig/romantiske «På bredden».

Dermed er stemningen satt. Plata igjennom veksler den nye samlingen til Vamp mellom det røffe og det varsomme. De nye visene har mange bidragsytere, som alle er trofaste mot gruppas særpreg. To av tekstene er hentet fra lyrikeren Harald Sverdrup, to er skrevet av Kolbein Falkeid. De to vokalistene, Paul Hansen og Olav Staveland, glir begge inn i det typiske Vamp-konseptet.

Og hva går det ut på? Kanskje er det en dæsj maskulin melankoli, en del keltisk lengsel, en bit av havets salt og en av sjømannens ensomhet. Klangfullt, dominert av fele og trekkspill. Repertoaret spenner fra den feiende «Ta meg med», havnevisa «Natt i Mathare» og den ordspråk-raljerende rockeren «Alt i orden» til den litt svulmende tittellåta «St. Mandag», den patosfylte «Avsted» og den muntert trillende «Kanskje, kanskje ikke». «Tvangstankar» er en morderballade, «Velsigne deg» en satire, mens «Aldri», med Kolbein Falkeids tekst, er platas fineste og mest visjonære sang. Før det hele avrundes med den poetiske «Amanda» og helt til slutt et bitte lite ekstraspor.

Her er med andre ord noe for enhver smak. Men om temaene veksler, er uttrykket hele tida lett å gjenkjenne - mye velklang og Vamp-typisk harmoniføring. Ei trygg plate, uten de store utfordringene for Haugesunds
store sønner.

Hva synes du om «Vamp på sikker grunn.»