Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Utendørs i Etneregn

Vamp på Etne

Med utescene og regnvær som ramme fortsatte Vamp sin sommerturne med å åpne Etnemarknaden.

Med utescene og regnvær som ramme fortsatte Vamp sin sommerturne med å åpne Etnemarknaden.

Arrangørene hevdet å ha fått sitt førstevalg på plass når Vamp åpnet Etnemarknaden sin 25årsjubileumsutgave. Og konserten åpnet i kjent stil, i det sekkepipetoner begynte å sive ut like før guttene i Vamp entret scenen og gjorde "Månemannen".

Konserten foregikk utendørs, på den lokale fotballstadion, med Vamps scene plassert i et telt, og publikum på sidetribunene. Værgudene var ikke på arrangørens side denne dagen, og store deler av konserten ble ganske våt. Uten at Vamp lot seg affisere.
- Nå har vi vært på en lang sommerturne, over størsteparten av landet. Det har vært kjekt, og vi har nytt mye godt sommervær. Men det var i grunnen deilig å komme hjem til drittværet også, kunngjorde Øyvind Staveland i starten av konserten.

Når det gjelder lokalitetene kan det som en kuriositet nevnes at arrangørene hadde plassert en mobil utedo meget godt synlig på gressmatta bak scenen. Det ble derfor svært synlig for publikum at Torbjørn Økland hadde egne affærer å ta hånd om da han forlot scenen for noen minutter, mens resten av gjengen spilte "Våken drøm".

Vamp leverte i stor grad et sett låter som bør være kjent for de som har hørt gruppa det seneste året, muligens med noe mindre låter fra "Månemannen" og mer fra tidligere plater enn det som har vært vanlig. Undertegnede har sjelden hørt "Høytflyvning" så vakker som under denne konserten, med svært var og naken orkestrering, og nydelig vokalprestasjon av Vidar Johnsen.

I oktober slipper Vamp sin neste plate, og en liten smakebit fra denne ble også servert. "Siste stikk", en tilbakelent og seig låt med tydelig vampsk signatur både i arrangement og melodilinje, fikk god mottagelse fra publikum. For noen var låten også kjent fra Vamps opptreden på NRKs "Sommeråpent" et par dager tidligere.

Selv om lokalitetene bidro til større avstand mellom Vamp og publikum enn det som vanlig er, og været heller ikke bidro på stemningen, ga publikum god respons – og fikk lokket Vamp ut til et ekstranummer, denne gangen "Hønsahus".

Egil Elling - August 2005

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Utendørs i Etneregn»