Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Sakset fra det kristne studentbladet CREDO

«Kan jeg få begynne med å si at jeg gir meg ende over?

Vel har jeg sans for Vamp fra før, men dette er et mesterverk, en innertier, og helt garantert en ny salgsuksess fra haugalendingene. Plata sitter som et skudd fra første sekke-pip på førstesporet, «Månemannen», og til siste (u)lyd fra samme instrument på «O'Brien» tolv sanger senere.

Dette er ei høstplate, noe melankolsk i stilen, men til gjengjeld usigelig vakker. Sangene er konsekvent organisert raskt-sakte-raskt-sakte, og spenner fra det typisk voldsomme Vamp-rabalderet med trommer og ulende trekkspill og feler, til de helt rolige og nydelige balladene. Disse er oftest basert på akustisk gitar, en og annen fløyte og Øyvind Stavelands eller Vidar Johnsens stemme.

Johnsen er Vamps nye vokalist, som har store sko å fylle etter Jan Ingvar Toft, men kommer helskinnet fra oppgaven.

Det er urettferdig og veldig vanskelig å nevne høydepunkter på ei så bra plate, men «Men går eg øve engene», ei stillferdig svensk folketone, tidligere brukt av blant andre Ole Edvard Antonsen, er virkelig flott gjennomført.

Og «Så nær», som har ei voldsomt fengende melodilinje. Og «O'Brien», en keltisk instrumentalsak med sekkepipe og trøorgel...nei, nå er jeg i gang.

Kan du ikke bare se å komme deg i butikken og kjøpe denne, da?»

Hva synes du om «Sakset fra det kristne studentbladet CREDO»