Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Nytt studioalbum utgis 25. september 2002

10. august - 2002

Den 25. september utgis Vamps åttende album – «Månemannen», og en måned senere den 23. oktober starter en landsomfattende turné.

Norge kan virkelig slå seg for brystet og skryte av å ha mange fabelaktige folkeeventyr. Dessverre er de fleste av dem etter hvert ganske gamle. Vi har vel egentlig bare et virkelig susende godt folkeeventyr fra senere år. Det kommer fra Haugesund og heter Vamp.

Vamp-medlemmene er askeladder. Øyvind Staveland, Torbjørn Økland , Vidar Johnsen og Carl Øyvind Apeland plukker det de finner av uensartede musikalske impulser og sper på med rause doser av vestlandsgemyttet sitt. Resultatet blir en musikalsk egenart tuftet på mosetninger som rastløshet og rotfasthet, resignasjon og håp.

Mange er de som gjerne vil sette Vamp i bås. Er Vamp rock? Spørres det. Eller pop?

Eller folkemusikk?

Svaret er enkelt: Vamp er Vamp. Og Vamp er humor og tristesse, melankolsk visekunst, sprelsk pop og episk storhet, alt presentert med største selvfølgelighet i et mangfoldig akustisk lydbilde.

En viktig figur i eventyret om Vamp er Kolbein Falkeid, den folkekjære lyrikeren som fra starten bidro til å gi tekstmaterialet nerve og dybde langt utover hva man normalt opplever innen populærmusikk i noe land. Etter hvert har Vamp innledet samarbeid med en rekke norske lyrikere bl.a. Arnt Birkedal.

Vamp kunne unnet seg å hvile på allerede innsankede laurbær. Siden debutkonserten i 1992 kan gruppen notere seg for over 200.000 solgte CD'er fordelt over syv utgivelser. Mer kontant kan et tallrikt og takknemlig publikum vanskelig melde tilbake om sin begeistring. Også «bransjen» – musikere, kritikere og andre meningsberettigede – har latt seg ta med storm. Det forteller tre Spellemannpriser, Prøysen-prisen og Gammleng-prisen om.

Hyggelig supplement til de fem gullplatene og to platinaplater!

Men Vamp hviler ikke på laurbærene. Ingen ekte askeladder gjør det. I høst lanseres en ny CD med tittelen «Månemannen».

Det nye albumet er delvis innspilt på Ryvarden fyr og delvis i Musikkforum i Sandnes. Produsert av Truls Birkeland og Vamp.

Last ned nye fotos og les mer om Vamp på www.vamp.no

Last ned som pdf