Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp presenterer «Månemannen»

23. september - 2002

Ny vokalist, flere tekstforfattere og irske Mick O'Brien på sekkepipe er noe av det som er verdt å merke seg ved Vamps nye plate, «Månemannen».

Etter å ha feiret sitt eget 10-årsjubileum grundig, med en egen turne over hele landet, er Vamp nå tilbake med nytt materiale. Onsdag 25. september lanserer Haugesunds-bandet sin åttende plate, «Månemannen». Mottakelsen av singelen med samme navn har vært meget god, noe salgstall og suksess på norsktoppen viser. Dermed er forventningene til resten av plata store.

Også denne gangen stiller de med et sterkt tekstmateriale. Kolbein Falkeid og Arnt Birkedal, som lenge har levert tekster til gruppa, er fortsatt med. Men denne gangen har man også benyttet seg av flere andre forfattere, som Ingvar Hovland, Hans Børli, Harald Sverdrup, Håvard Rem, Ottar Engtrø og svenske Nils Ferlin.

Innspillingen av «Månemannen» startet på Ryvarden Fyr utenfor Haugesund, men ble etter hvert flyttet til Musikkforum studio i Sandnes. Plata har Vamp produsert i samarbeid med Truls Birkeland, som også produserte «Flua på veggen» i 1998.

En annen gjest man bør merke seg ved er irske Mick O'Brien. Han spiller sekkepipe på flere av låtene, blant dem platas eneste instrumental, som heter nettopp «O'Brien».

Ved lanseringen av «Månemannen» har Vamp og plateselskapet MajorStudio også valgt å gå nye veier. For første gang i Norge er det mulig å kjøpe låtene fra plata som nedlastbare lydfiler på Internett. På Majorstudios nettbutikk har man fra 13. september daglig gjort to nye låter tilgjengelig for publikum.

En utseendemessig finesse ved den nye utgivelsen er at «Månemannen»s cover er laget i fire forskjellige varianter.

«Månemannen» er i salg fra 25. september.

Last ned som pdf