Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp møter Kringkastingsorkesteret

30. januar - 2005

Et kort møte på en lokalradio i Haugesund var alt Vamps Øyvind Staveland og Kringkastingsorkestrets Holger Gulbrandsen trengte for å bli enige om følgende:
- Vi må samarbeide

I april blir resultatet tilgjengelig for publikum. Da drar de to samarbeidspartnerene på en miniturne, som begynner på Rockefeller i Oslo og ender i Arendal.
- Jeg visste at Vamp var et veldig bra liveband, og at de låt veldig symfonisk. Så møtte jeg Øyvind Staveland under Sildajazzen, og det ble full klaff, forteller Holger Gulbrandsen.
Staveland repliserer:
- For vår del var det bare å si ja. Jeg tror egentlig ingen ville sagt nei til Kringkastingsorkestret. Å få gjøre musikken vår med et så stort orkester er noe vi vanligvis ikke har tid og råd til, og som vi gleder oss veldig til. Låtene våre får på en måte et nytt liv når vi gjør noe sånt.

Fem personer jobber for tiden med å arrangere et knippe av Vamps låter for symfoniorkester. Foruten Kringkastingsorkestrets faste samarbeidspartner, Øivind Westby, bidrar Lars Erik Gudim, Helge Sunde, Geir Holmsen og Håkon Berge i dette arbeidet. Dessuten kommer tidligere Vamp-vokalist Jan Ingvar Toft til å supplere dagens besetning under konsertene.

Holger Gulbrandsen mener Vamp passer særlig godt til å samarbeide med Kringkastingsorkestret fordi musikken deres allerede har et tydelig orkestralt preg.
- Både ved Øyvinds felespill, måten de bruker rytmeseksjonen sin, og at de er så samspilte, påpeker han.
Staveland er enig.
- Vi fargelegger allerede musikken vår veldig bredt med at vi bruker instrumenter som fele, bratsj, mandolin og trompet.

Dette er ikke første gang Vamp samarbeider med andre aktører. Både kor, brassband og andre artister har flere ganger stått på samme scene som dem.
- Vi lever bedre med oss sjøl når vi får sånne avvekslinger fra hverdagen. Så blir utfordringen at vi ikke drukner i hverandre. Jeg ser for meg at i tillegg til alt vi gjør sammen, så kan Kringkastingsorkesteret gjøre noe av vårt materiale alene, og vi kan også gjøre noe alene – slik at vi får ut hele spennet, sier Staveland.

Rockefeller-konsertene vil også bli til program i tv og radio. Opptakene vil bli gjort slik at materialet eventuelt kan brukes både i forbindelse med DVD og CD-utgivelser. Vamp regner innen april med å ha avsluttet innspillingen av sin nye plate, som kommer til høsten. Men Øyvind Staveland utelukker likevel ikke at noe fra konserten kan bli tatt med på plata.
- Hvis vi får noe materiale som blir bra nok, vil vi selvsagt vurdere det, sier han.

Konsertdatoer:

Pressekontakt:

Holger Gulbrandsen, leder i Kringkastingsorkestret
Telefon: 913 33 809
Mail: holger.gulbrandsen@nrk.no

Last ned som pdf