Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp slipper «Siste stikk»

13. oktober - 2005

Med Kringkastingsorkesteret på laget og 12 sterke, nye låter i lomma, tyder alt på at Vamp vil befeste sin posisjon som et av Norges mest populære band når de mandag 24. oktober slipper sitt niende album, «Siste stikk».

Med åpningskuttet «Denne uro» slår Vamp an tonen for ei plate hvor bandet kanskje sterkere enn noensinne bærer fram en uro og rastløshet, og kampen med store spørsmål – hvor målet ikke nødvendigvis er å finne svarene, men å bevare uroen. «I alt eg har av tilmålt tid: La min uro forbli», synger de i åpningslåta. Glimtet i øyet er imidlertid heller ikke borte – i «Nok en sang om havet» skimter vi en selvironisk vise.

Haugesundsbandet står i forkant av utgivelsen stødigere enn noensinne:

På «Siste stikk» er det fortsatt de gode låtene, med det umiskjennelig vampske preget som står i sentrum. Som vanlig er det Øyvind Staveland som har komponert flertallet av melodiene. Men foruten bidrag fra Calle Apeland, har også Stavelands sønn, Odin Aarvik Staveland, bidratt med flere melodier.

Av tekster er det Egersunddikteren Ingvar Hovland som denne gang er hovedleverandør. Men Kolbein Falkeid er selvsagt og med på laget. Også Marit Synnøve Vea, Inger Hagerup, Trond Ole Paulsen og Vamps egen Øyvind Staveland bidrar med tekster som i sum fortsetter Vamps evne til å kombinere storslått diktning med de helt jordnære visene.

Vamp har tradisjoner for å invitere med seg gjester på sine innspillinger, og denne gangen har de likegodt tatt med seg selveste Kringkastingsorkesteret på tre av låtene. Det har blant annet resultert i mektige «Svin på skog», som platedirektør Jan Paulsen gir karakteristikken «Vamp lager James Bond musikk».

Samarbeidet med KORK fortsetter for øvrig: Mens bandet i forbindelse med utgivelsen av «Månemannen» flere ganger måtte svare på om dette kunne bli bandets siste plate, trenger ingen å lure denne gangen. Neste høst blir konsertsamarbeidet med KORK til en egen utgivelse både på CD og DVD.

«Siste stikk» er innspilt på Ryvarden Fyr, i Haugesund og Oslo i løpet av vinter og vår 2005. Produsent er Truls Birkeland. Vamp består fortsatt av: Øyvind Staveland, Torbjørn Økland, Calle Apeland og Vidar Johnsen.

I forbindelse med utgivelsen av «Siste stikk» legger bandet også ut på en lengre turne, som starter i november og fortsetter over nyttår. Se konsertsiden for datoer.

Last ned som pdf