Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp i full symfoni

06. oktober - 2006

Norge kan virkelig slå seg for brystet og skryte av å ha mange fabelaktige folkeeventyr. Dessverre er de fleste av dem etter hvert ganske gamle.
Vi har vel egentlig bare et virkelig susende godt folkeeventyr fra senere år. Det kommer fra Haugesund og heter Vamp.

Vamp-medlemmene er askeladder. Øyvind Staveland, Torbjørn Økland, Carl Øyvind Apeland og Vidar Johnsen plukker det de finner av uensartede musikalske impulser og sper på med rause doser av vestlandsgemyttet sitt. Resultatet blir en musikalsk egenart tuftet på motsetninger som rastløshet og rotfasthet, resignasjon og håp.

Mange er de som gjerne vil sette Vamp i bås. Er Vamp rock? Spørres det. Eller pop?

Eller folkemusikk?

Svaret er enkelt: Vamp er Vamp. Og Vamp er humor og tristesse, melankolsk visekunst, sprelsk pop og episk storhet, alt presentert med største selvfølgelighet i et mangfoldig akustisk lydbilde.

En viktig figur i eventyret om Vamp er Kolbein Falkeid, den folkekjære lyrikeren som fra starten bidro til å gi tekstmaterialet nerve og dybde langt utover hva man normalt opplever innen populærmusikk i noe land. Etter hvert har Vamp innledet samarbeid med en rekke norske lyrikere bl.a. Arnt Birkedal og Ingvar Hovland.

Vamp kunne unne seg å hvile på allerede innsankede laurbær. Siden debutkonserten i 1992 kan gruppen notere seg for 370.000 solgte CDer fordelt over ti utgivelser. Mer kontant kan et tallrikt og takknemlig publikum vanskelig melde tilbake om sin begeistring. Også «bransjen» – musikere, kritikere og andre meningsberettigede har latt seg ta med storm. Det forteller fire Spellemannpriser, Prøysen-prisen og Gammleng-prisen om.

Hyggelig supplement til ni gullplater og tre platinaplater

VAMP I FULL SYMFONI

Og den 23. oktober kommer deres 10. album: «VAMP I FULL SYMFONI» med Kringkastingsorkestret. Albumet er resultatet av noen fantastiske konserter våren 2005.
I tillegg til Vamp er både gamlevokalisten Jan Toft og Rita Eriksen med.

«VAMP I FULL SYMFONI» vil også bli utgitt på DVD – Vamps første. Andre TV-program fra Vamps lange karriere samt et dybdeintervju med Øyvind Staveland, følger med som bonusspor.
CD og DVD utgis i samarbeid med NRK Aktivum

Vamp og Kringkastingsorkestret følger opp med en skikkelig norgesturné og gir seg ikke før 25. november i Oslo Spektrum, hvor trolig 7000 mennesker vil få oppleve dette flotte konseptet.
Nick Davies vil dirigere Kringkastingsorkestret.

Og denne gangen skulle det ikke forundre meg om Vamp selger over 100.000 album!

Jan Paulsen
MajorStudio
www.majorstudio.no

Last ned som pdf